Belföld

„Szeretné valaki a baloldalon, hogy kiderüljön az igazság?”

Miután Bajnai külföldi tartózkodására hivatkozik, Kovács Péter, a Városháza eladásának ügyében létrehozott vizsgálóbizottság elnöke azt javasolta, hogy videókonferencia keretében történjen meg a volt a miniszterelnök meghallgatása. Bajnai neve többször felmerült a Városháza eladása nyomán kirobbant baloldali korrupciós botrányban, és hangfelvétel is nyilvánosságra került a tárgyalásról, amin személyesen vett részt.

„Szeretné valaki a baloldalon, hogy kiderüljön az igazság?”
Bajnai Gordon, bukott kormányfő
Fotó: MH

Kovács Péter a Városháza-gate-et kivizsgáló bizottság elnöke válaszolt Bajnai Gordonnak a Fidesz Budapest Facebook-oldalon. Szeretné valaki a baloldalon, hogy kiderüljön az igazság? Esetleg a volt miniszterelnök? - teszi fel a kérdést.

A héttagú vizsgálóbizottság elnöke, Kovács Péter XVI. kerületi polgármester válaszát változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Bajnai Gordon úr!

Örömmel tölt el, hogy reagált megkeresésemre.

Postai levelemmel kapcsolatos megállapításaimat a postai tértivevény alapján tudtam minősíteni, melyen sem az Ön, sem az Ön kézbesítési megbízottjának az aláírása nem szerepel átvevőként.

Szintén örülök, még ha korlátozott mértékben is, de szándékában áll együttműködni a vizsgálóbizottsággal.

Annak meg még jobban örülök, hogy a célja a nyilvánosság teljes körű bevonása minden vizsgálóbizottsági eseménybe. A bizottságunknak is ez elsődleges célja, az, hogy fényt derítsünk a Fővárosi Városháza eladása körüli botrány minden egyes részletére és arról tájékoztassuk a közvéleményt. Azt hiszem mindannyiunk érdeke, hogy minden érintett tisztázza szerepét ebben az ügyben.

Bizottságunk elképesztően rövid időt kapott a felmerülő kérdések tisztázására. Annak érdekében, hogy a tisztázás minél hamarabb megtörténhessen a személyes meghallgatás a legcélravezetőbb, sokkal gyorsabb, mint a sorozatos e-mail váltások. Természetesen megértem, hogy munkája rendszeresen külföldre szólítja, így azt ajánlom, hogy a gyors, interaktív mégis rugalmas megoldást válasszuk az eszmecserére, ami nem más mint a videókonferencia. Hiszen ennek használathoz nem kell egy helyszínen lennünk, mégis a feltett kérdésekre kapott válasz után felmerülő esetleges további kérdésekre is azonnal tud reagálni.

Kérem, a jövő hétre jelöljön meg egy olyan időpont, amikor önnek is alkalmas kb. fél óra időtartamban a vizsgálóbizottság kérdéseire válaszolni.

Köszönettel:

Kovács Péter elnök

Objektum doboz

A fővárosi ingatlanmutyi irányítói elsősorban a Városházára fenték a fogukat, ám azt megelőzően már beindult a maffiaszerű értékesítés. Két DK-s vezetésű kerület is érintett lehet a jutalékos ügyekben - írtuk meg korábban.

Kiderült, hogy úgynevezett jutalékos rendszerben működik a fővárosi ingatlanmutyi, amelynek főszereplői között Karácsony Gergely főpolgármester jobbkezét, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest, a korábbi baloldali miniszterelnököt, Bajnai Gordont, továbbá a régi harcostársának tartott, a Wallis élén őt követő Gansperger Gyulát találjuk, illetve a Városháza „fantomját”, a Fővárosi Önkormányzatnál elméletileg semmilyen funkcióval nem rendelkező Berki Zsoltot, aki nélkül a legutóbbi videó szerint nem történhet ingatlaneladás, hiszen a segítsége nélkül nem lehet hibátlanul kitölteni a pályázatokat.

Kapcsolódó írásaink

Karácsonyék dobra vernék Mocsárosdűlőt is

ĀAnonymus újabb videójából kiderül: a „zöld” főpolgármester az erdők helyett luxuslakóparkot létesítene - Fidesz: Lesz még munkája a Városháza eladása körül kirobbant botrányt vizsgáló bizottságnak