Belföld

Dömötör: A baloldal ne nézze zsákmánynak a fővárost!

Kövér László házelnök egy tavaly elmondott beszédéről és a Városháza-ügyről is szó volt az Országgyűlés hétfői ülésén napirend előtt.

Dömötör: A baloldal ne nézze zsákmánynak a fővárost!
Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Tordai Bence (Párbeszéd) egy, a hétvégén kiszivárogtatott 2020-as hangfelvétel kapcsán arról beszélt: Kövér László „hatalmával visszaélve azt a törekvést próbálja megvalósítani, hogy hazánkat egy pártállami diktatúra irányába sodorja”.

Szerinte a házelnök a felvételen arról próbálta győzködni a nemzetbiztonsági szolgálatok, a titkosszolgálatok vezetőit, hogy „a Magyarországra leselkedő legnagyobb nemzetbiztonsági veszély az ellenzék lenne”.

Hozzátette: a Fidesz meghatározó politikusa szerint az nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, hogy „kémeket telepítenek ide gyakorlatilag állami segédlettel Oroszországból és Kínából”.

Dömötör: Kövér László szavait nem először forgatják ki

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában emlékeztetett: a házelnök személyesen is küzdött egy diktatúra ellen, és megjegyezte azt is, hogy Kövér László szavait nem először forgatják ki.

Hangsúlyozta: az ellenzéki állításokkal szemben a házelnök nem politikai szereplőket nevezett meg kockázatként, hanem azt a politikai helyzetet, hogy két egymást kizáró állam- és nemzetkép létezik a politikán belül.

Dömötör Csaba arra is rámutatott: az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egy nyilvános fórumon viszont „sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak” nevezte azokat a magyarokat, akik alacsonyan tartanák az energiaárakat és ellenzik a migrációt.

Nagyon szépen megmutatja, hogy mire lehet számítani Önöktől, mert azt jól mutatja, hogy mi történik a Városházán - mondta Dömötör. Felidézte Bajnai Gordon, bukott baloldali kormányfő cápás kijelentését. A Városházát valóban ki akarják árusítani - tette hozzá. Felszólalása végén pedig Dömötör Csaba azt kérte, hogy a baloldal ne nézze zsákmánynak a fővárost.

Varga Zoltán (DK) is Kövér László hétvégén nyilvánosságra került beszédét kifogásolta.

Orbán Balázs szerint lejárató kampányt akarnak folytatni a Házelnök ellen

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint az ellenzéki képviselő nem mondott igazat, lejárató kampányt akarnak Kövér Lászlóval szemben folytatni.

Hozzátette: az ellenzéki pártok voltak azok, amelyek 2010 előtt a nemzetbiztonsági szerveket külföldi ügynökök előtt „kinyitották”, és hazudtak a választópolgároknak, majd amikor a választók kifejezték nemtetszésüket, lovasrohamot vezényeltek ellenük.

Szerinte aktuálisan is vaj van az ellenzék füle mögött, példaként a „Városháza-gatet” említette. Szóvá tette azt is, hogy Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök a rezsicsökkentés ellen van.

Kapcsolódó írásaink

Menekülne a baloldal a döglött lovától

ĀHétértékelő. Kiszelly Zoltán szerint szabadulni szeretne az ellenzék Városháza-gate kapcsán kitört botránytól, eltussolná a korrupciót, amivel a kormánypártokat vádolja