Belföld

Elhunyt Schöpflin György

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség mély fájdalommal és megrendüléssel értesült arról, hogy a Fidesz korábbi európai parlamenti képviselője Schöpflin György elhunyt - jelent meg a gyászhír a Fidesz Facebook-oldalán.

Elhunyt Schöpflin György
Elhunyt Schöpflin György
Fotó: MH

Schöpflin György halálhírét először Hölvényi György, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője tette közzé. Professzor Úr, kedves Gyuri! Köszönöm a hosszú beszélgetéseket. Isten áldjon, nyugodj békében! - búcsúzott Facebook-oldalán.

A Fidesz azt írta, Schöpflin György Magyarország uniós tagságának kezdetétől fogva képviselte a magyar érdekeket Brüsszelben 2019-ig. Nem felejtjük a hazáért tett munkásságát. A Fidesz osztozik a család fájdalmában.

Schöpflin Györgytől Orbán Viktor miniszterelnök is a közösségi médiában búcsúzott:

Objektum doboz

Schöpflin György András Budapesten született 1939. november 24-én. Magyar történész, politológus, egyetemi tanár, az Európai Parlament képviselője volt 2004-2019 között. 

Objektum doboz

Varga Judit igazságügyi miniszter így búcsúzott

Isten veled Professzor Úr! Schöpflin György (1939-2021) Köszönjük a nemzet szabadságáért és egységéért végzett fáradhatatlan munkád! Kedvenc versidézeteddel búcsúzom tőled: „A sziklákon már hunyorog a fény; / a nappal sápad: kél lassan a hold: /a mélység zendül.”

Objektum doboz