Belföld

Már a saját emberei is kiborultak Jakab Pétertől

A Jobbik két vezető politikusa közvetítők révén kereste meg a Bors szerkesztőségét. Elmondásuk szerint elegük lett abból, ahogy Jakab Péter a Jobbikot vezeti és képviseli, és több ügyről is leleplező dokumentumokat ígértek. Nem akarják megvárni, míg a pártelnök kíméletlen önzése végképp padlóra küldi a pártot. Elsőként Jakab kamu lakásbérletéről mutattak be bizonyítékokat.

Már a saját emberei is kiborultak Jakab Pétertől
Jakab Péter, a Jobbik elnöke
Fotó: MH / Purger Tamás

Jakab Péter a hivatalos szerződések szerint Budapesten, a XI. kerületi Fraknó utcában bérel egy lakást évi közel 3 millióért, amelyet az Országgyűlés hivatala fizet, de ez csak papíron van így.

Az a trükk, hogy a pártelnök egyáltalán nem lakik a lakásban, hanem azt kiadták másnak, valószínűleg ugyanennyiért. Vagyis a lakás tulajdonosával, aki Jakab régi jó ismerőse, a duplázással akár évi 6 milliót is zsebre vághatnak. Sunyi, ugyanakkor jól jövedelmező trükk - írta meg a lap.

Jakab mindeközben, hogy összezavarja a közvéleményt, afféle elterelő hadműveletként egy posztban az állította, hogy rövidesen egy Etele utcai, 4. emeleti lakásba költözik. Ebből azonban semmi sem volt igaz.

Jakab Péter korábban azt állította, hogy költözik
Jakab Péter korábban azt állította, hogy költözik
Fotó: Facebook / Jakab Péter

A lap újságírói természetesen ellenőrizték a Jobbik vezetői által bemutatott dokumentumokat, a hivatalos lakásbérleti szerződést az Országgyűlés Hivatalával és elmentek a Fraknó utcai házhoz is.

239 ezerért bérel egy lakást, ahol egyáltalán nem lakik. Csak a pénzt vágja zsebre. A szerződés szövegét az Országgyűlés Hivatala javította
239 ezerért bérel egy lakást, ahol egyáltalán nem lakik. Csak a pénzt vágja zsebre. A szerződés szövegét az Országgyűlés Hivatala javította
Fotó: BorsOnline

A Fraknó utcai gondnok elmondta, hogy „Jakab Péter soha, egyetlen napig sem lakott az ingatlanban, a környéken sem látták soha”. Ezt a lakásszomszédok is kivétel nélkül megerősítették, ők sem találkoztak egyetlen alkalommal sem a Jobbik elnökével.

A lap kérdésére a ház gondnoka kamera előtt is elmondta, hogy „valójában egy hölgy bérli az ingatlant, kizárólag őt látják ki- és bemenni a lakásba”.

Objektum doboz

A Jobbik politikusai tájékoztattak arról is, hogy a „kamulakás” tulajdonosa Jakab régi miskolci ismerőse, tulajdonképpen szomszédja a miskolci Eper utcából. Fél perc sétára laknak egymástól, teljes a bizalom köztük, ezért is tudták könnyen nyélbe ütni a kamuszerződést.

Az illető hölgy a cégnyilvántartás tanúsága szerint még egy vállalkozást is bejegyeztetett a Jakab által soha nem lakott, de az Országgyűléssel kifizettetett lakásba, ami így cégközpontként is üzemel. Tripla haszon.

A Jobbik politikusait az is felháborította, hogy Jakab eközben olyan posztokat tesz közzé a Facebookon, amelyek az embereket félrevezetve, azt a hazug látszatot keltik, hogy ő egy lakótelepi lakásban lakik, Kelenföldön, az Etele úton.

Ezt találta kiírni: „Itt lakok, egy átlagos panelben. Ott, ahol sokan mások is. Tudjátok, ficsúrok, ők azok, akiket ti nem ismertek. Csak prolizzátok őket.”

A Jobbik politikusai szerint Jakab nyilvánvalóan azért posztolt, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy mindeközben egy másik lakással trükközik, hogy sok milliót kinyerjen belőle.

Eljuttatták a lap szerkesztőségébe Jakab korábbi lakásbérleti szerződését is. Az már szinte semmiség, hogy a pártelnök idén tavasszal egyik napról a másikra 30 százalékkal feljebb csavarta az Országgyűlés Hivatalában a lakásbérleti árat a korábbi szerződéséhez képest, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy még több pénzhez juthasson.

Korábban még csak 162 ezerért bérelt lakást. Ebből lett hirtelen 239 ezer.
Korábban még csak 162 ezerért bérelt lakást. Ebből lett hirtelen 239 ezer
Fotó: BorsOnline

A jobbikos politikusok további leleplező dokumentumokat is ígértek a pártot szerintük szétverő, csapatjátékra teljes mértékben képtelen pártelnökről.

Jól látható tehát, hogy a balra tolódott Jobbik, mely létrejöttekor még jobboldali párt volt, mára nem csak baloldalivá vált, de Jakab Péterrel sem elégedettek a párt még megmaradt tagjai.

Jakab Péter állítása szerint a fent említett cikk valótlanságokat állít, ami miatt bírósághoz fog fordulni.

Kapcsolódó írásaink