Belföld

Orbán Viktor: Holnap újra együtt! Fidesz kongresszus 2021

A XXIX. Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusát rendezik vasárnap 10 órától a Hungexpo területén, amely kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán is posztolt. A rendezvényen csak olyanok vesznek majd részt, akik be vannak oltva – közölte korábban Hollik István, a párt kommunikációs vezetője. A Fidesz politikusa hangsúlyozta: az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően járnak majd el a kongresszuson.

Orbán Viktor: Holnap újra együtt! Fidesz kongresszus 2021
„Holnap újra együtt! Fidesz kongresszus 2021” - olvasható Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán
Fotó: Facebook / Orbán Viktor

Továbbá hatszáz meghívott vendég lesz jelen a kongresszuson, többek között diplomaták, tudósok, művészek és sportolók. Az esemény házigazdái Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Zsigó Róbert államtitkár lesznek.

A kormány tagjai közül várhatóan többen is beszédet mondanak majd: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Deutsch Tamás, a párt EP-képviselője, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és Gyopáros Alpár, a Magyar Falu Program kormánybiztosa.

Objektum doboz

A több mint ezerfős kongresszuson szavaznak a pártelnöki pozícióról, amire egyetlen jelölt van Orbán Viktor személyé­ben. Őt legutóbb 2019-ben, egyhangúlag választották vezetőnek a küldöttek.

Két évvel ezelőtt Orbán Viktor elnöki beszédében kiemelte, hogy megegyezésre kell jutni Európa két fele között, de ennek világos feltételei vannak, többek között az, hogy „nekünk jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket".

A pártelnök a Fideszt rendezettnek, az ország legnagyobb, legerősebb és egyetlen kormányképes pártjának nevezte, amely szövetségeseivel együtt Magyarország legrégibb, legmélyebb hagyományokkal és legerősebb lelkiséggel rendelkező politikai közössége.

A párt hagyományai szerint miniszteri rangú politikus nem töltheti be hosszú ideig az alelnöki posztot, ezért Novák Katalin helyett most új alelnököt választanak.

Novák Katalin családügyi miniszter nem indul újra az alelnöki pozícióért, amire Koncz Zsófiát, a tavalyi szerencsi időközi választáson megválasztott országgyűlési képviselőt, Vitályos Esztert, az Emberi Erőforrások Minisztériumának uniós fejlesztésekért felelős államtitkárát, Gál Kinga európai parlamenti képviselőt, illetve Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt is sokan alkalmasnak tartják.

A vasárnap 10 órakor kezdődő esemény során lapunk beszámol a legfrissebb fejleményekről.