Belföld

Az üldözött keresztények támogatása nem diszkrimináció

Az üldözött keresztények támogatása nem jelent hátrányos megkülönböztetést a világ más üldözöttei számára - hangsúlyozta Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerdán a bizottság ülése után.

Az üldözött keresztények támogatása nem diszkrimináció
Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár
Fotó: MH

Az Országgyűlés külügyi bizottságának szerdai ülésén Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára tavalyi tevékenységükről számolt be. Ezzel kapcsolatban Németh Zsolt elmondta: a magyar kormány a világon elsőként vállalta programjában üldözött keresztények megsegítését, de emellett más üldözött vallási, etnikai csoportokat is támogat.

A kormánypárti politikus a magyar kormány humanitárius erőfeszítéseivel kapcsolatban kiemelte: ez nem valamiféle multilaterális együttműködésben való részvétel, hanem valódi, közvetlen segítség a rászorulóknak. Célja pedig az, hogy az érintettek a szülőföldjükön boldogulhassanak. Ne hagyják el otthonukat vagy ha már erre kényszerültek, minél előbb hazatérhessenek. Az ilyen segítség pedig csökkenti az illegális migráció más országokat közvetlenül fenyegető hatását is - fűzte hozzá Németh Zsolt.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a kormány nemzetközi humanitárius segítségnyújtását méltatva elmondta: a Hungary Helps Programnak tavaly világszerte több mint négyszázezer közvetlen kedvezményezettje volt.
 

Kapcsolódó írásaink