Belföld

Varga Judit: Meg kell védenünk közös sikereinket

Soha nem volt még akkora tétje a parlamenti választásoknak, mint 2022-ben - jelentette ki Varga Judit, Igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben.

Varga Judit: Meg kell védenünk közös sikereinket
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

Meg kell védenünk közös sikereinket nemcsak Brüsszeltől, de a hazai ellenzéktől is, akik mindent megpróbálnak majd lerombolni, amiért a magyar emberek keményen megdolgoztak - emelte ki a miniszter.

Nem fogjuk hagyni, hogy megint mindent elrontsanak és kiárusítsák az ország szuverenitását - írta Varga Judit.  

„Meg fogjuk védeni a családtámogatásokat, a nyugdíjakat, a munkát terhelő alacsony adókat és a rezsicsökkentés eredményeit!”

Útját fogjuk állni, hogy kiszervezzék a magyar jogállamot Brüsszelnek és a külföldi NGO-knak - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter. 

A szabadság összefogja a közösségeket

A szabadság összefogja a közösségeket. A magyar nép egybeforrt a szabadsággal, ezt 1956 történései is bebizonyították - hangoztatta az igazságügyi miniszter pénteken Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés és a megyei kormányhivatal közös megemlékezésén az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából.

Varga Judit kiemelte: a szabadság katartikus élmény, melyre mindenki vágyik.

A politikus - megemlékezve a forradalom és szabadságharc helyi hőseiről, áldozatairól - kijelentette: a szabadság több mint eszme, a szabadság remény, az volt 65 évvel ezelőtt is.

„Bizakodva tekintünk a jövőbe, tudjuk, hogy biztonságban vagyunk; ezt a biztonságot azoknak köszönhetjük”, akik életüket a hazáért áldozták - mondta a miniszter.

Hozzátette, sokan életüket vesztették, de a harc nem volt hiába, Magyarország kivívta szabadságát, visszanyerte önrendelkezését.

Továbbra is szükség lesz olyan bátor nemzedékre, tettekre, amelyek a világban ellentmondanak az elnyomásnak - hangsúlyozta Varga Judit, megjegyezve: a nemzet szabadsága az első, mindent meg kell tenni érte, a szabadság korlátozása elfogadhatatlan.

A miniszter úgy fogalmazott, bátornak kell lenni, annak ellenére, hogy Brüsszel azt hangoztatja, hogy a magyarok túlságosan görcsösen ragaszkodnak szabadságukhoz, miközben ők régen lemondtak saját szabadságukról.

Mint mondta, 1848 és 1956 a magyar szabadságot hozta el, és erre büszkének kell lenni, ma ugyanúgy meg kell védeni mindazt, amit eddig „közösen elértünk”.    

Az ünnepi rendezvényt Bánné Gál Boglárka (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, köszöntőt mondott Alakszai Zoltán megyei kormánymegbízott.

Kapcsolódó írásaink