Belföld

Menekülnének az emberek Józsefvárosból

Két év telt el azóta, és köszönhetően Karácsony Gergely és a helyi baloldal rombolásának, megint menekülnének innen az emberek -  írta Facebook-oldalán Sára Botond, a fővárosi kormányhivatal vezetője.

Menekülnének az emberek Józsefvárosból
Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A korrupció, a szociális támogatások és a köztisztaság esetében az emberek közel harmada érzi úgy, hogy romlott a helyzet Józsefvárosban – derül ki a TÁRKI közvéleménykutatásából, amelyet a Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából végeztek a kerületi lakosság körében.  A TÁRKI közvéleménykutatásában az elmúlt két évet értékelte több mint ezer józsefvárosi. 

A válaszolók tízes skálán közepesnél rosszabbnak, 4,98-ra értékelték Pikó András és csapata eddigi munkáját.

Érdekesség, hogy a legrosszabb osztályzatot éppen onnan kapta a polgármester, ahol az egyik legnagyobb arányban szavaztak a baloldalra: a palotanegyediektől 10-ből mindössze 4,65-ot kapott.

A felmérésből az is kiderül, hogy a józsefvárosiak lokálpatrióták, azaz szeretnek itt élni. 87 százalék nyilatkozott úgy, hogy szereti a kerületet. Éles kritika a baloldali városvezetésnek azonban az, hogy a válaszadók csaknem fele – 48  százalék– gondolkodik azon, hogy elköltözne innen.

Sára Botond kiemelte, hogy mikor nagyjából tizenegy éve elkezdték a munkát Józsefvárosban, tízből hét ember elköltözött volna innen. 2019-re ez az arány megfordult, és sokan szívesen választották otthonukként a városrészt.

Két év telt el azóta, és köszönhetően Karácsony Gergely és a helyi baloldal rombolásának, megint menekülnének innen az emberek. De nem is csoda, amikor koszban úszó utcák, romló közbiztonság, hajléktalan- és drogtanya, közlekedési káosz jellemzi a kerületet - tette hozzá a volt józsefvárosi polgármester.

Kapcsolódó írásaink