Belföld

Majdnem sírva tett hűségesküt Gyurcsányéknak Karácsony

Megdöbbentő, szürreális interjút adott bukása után Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Akinek eddig volt kétsége, az most megbizonyosodhatott a teljesen összezavarodott főpolgármestert hallgatva: nem saját elhatározásból lépett vissza (még ha, persze, ezt is állítja). A beszélgetés során újra és újra arról kezdett beszélni, a bukását meg kell gyászolni.

Majdnem sírva tett hűségesküt Gyurcsányéknak Karácsony
Karácsony Gergely balliberális főpolgármester
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Karácsonynak, persze, nem volt könnyű dolga. Azt kellett volna hihetően megmagyaráznia, miért lép vissza a választásról Budapest három párt által támogatott főpolgármestere egy nála gyengébben szereplő, párt nélküli polgármester javára - írja az Origo.

Mivel ezt lehetetlen megmagyarázni, az igazságot pedig (hogy nem saját maga hozta meg a döntést) nem mondhatta meg, nem is sikerült. Így nevetséges magyarázkodásba keveredett bele, hosszan beszélt arról, hogy kampány közben jött rá, hogy nem is akar annyira nyerni, mint - például - Márki-Zay Péter. Még azt is mondta, hogy milyen jó, hogy volt előválasztás, hiszen ha nem lett volna, akkor valószínűleg ő lesz a jelölt - számolt be a portál.

Amivel elismerte amit eddig tagadott, hogy ő volt a Gyurcsány-show kiválasztott nyertese.

Karácsony összeomlásának megdöbbentő momentuma volt, amikor a riporter rákérdezett, hogy úgy tudja, csütörtök délelőtt egy városházi megbeszélésen történt valami, amire a főpolgármester annyit mondott, nem történt semmi különös, csak kicsit elkalandozott a figyelme. 

Az is kiderült, hogy Budapest irányításával gyakorlatilag egyáltalán nem foglalkozik, tegnap például egy több órás online megbeszélésre is volt ideje, ahol a támogatóinak magyarázta a visszalépést. 

Aztán megint előkerült, ami a beszélgetésben ötpercenként előjött: Karácsony megint arról beszélt, meg kell gyászolni a vereségét. Amin állítólag ő már túljutott, bár ez egyáltalán nem így nézett ki a beszélgetésen - írja a portál.

Ismét hűségesküt tett a Gyurcsány-családnak: arról beszélt, hogy bármilyen baloldali kormány lenne, abban Gyurcsány feleségének benn kell lennie, vezető pozícióban.

Amivel máris hiteltelenné tett minden olyan leendő propaganda lózungot, amely arról szól: Márki-Zay győzelme Gyurcsányék visszatérését akadályozná meg.

A valóság az: továbbra is Gyurcsányék tolják maguk előtt a bábjaikat.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom