Belföld

Hiába mentegette a náci jobbikost Gyurcsányné, le kellett mondania

Még a rendkívüli testületi ülés előtt lemondott a náci karlendítést mutató jobbikos Farkas Péter Barnabás, Ózd alpolgármestere. Farkas Péter Barnabás ellen összeférhetetlenségi eljárást indítottak, ez elől menekült lemondásba.

Hiába mentegette a náci jobbikost Gyurcsányné, le kellett mondania
Az ózdi jobbikos Farkas Péter Barnabás karlendítése az első fotón
Fotó: ATV

Alpolgármester úr az ülés előtt benyújtotta hozzám lemondását, így az indítvány tárgya okafogyottá vált, az eljárást a testület megszüntette – mondta Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere.

Farkas Péter Barnabásról több olyan kép is nyilvánosságra került, amelyen egy lengyelországi holokausztmúzeumban náci karlendítést mutat. 

Az első kép után a Jobbik ózdi alpolgármestere azzal védekezett, hogy csak társainak integetett, míg a második fotó után gyakorlatilag arra hivatkozott, hogy részeg volt, és nem is emlékszik arra, ami történt.

A baloldali előválasztáson is indult, végül alulmaradt Farkast Jakab Péter Jobbik-elnök mellett Gyurcsány Ferenc felesége is mentegette. Brenner Koloman, a Jobbik alelnöke a napokban az ATV-n azt mondta, nem folyik párton belül eljárás az antiszemita botrányba keveredett Farkas Péter Barnabás ellen.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom