Belföld

A baloldal újabb és újabb bőrt húzott le a nyugdíjasokról

A baloldal újabb és újabb bőrt húzott le a nyugdíjasokról - reagált a nagyobbik kormánypárt Korózs Lajos (MSZP) nyilatkozatára.

A baloldal újabb és újabb bőrt húzott le a nyugdíjasokról
Fidesz: A magyar nyugdíjasokat máig védi a rezsicsökkentés is, miközben egész Európában elszálltak az energiaárak
Fotó: MH

A baloldal azt a nyugdíjrendszert nevezi igazságosnak, amelyben újabb és újabb bőrt húztak le a nyugdíjasokról: elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat, nyugdíjadót akartak bevezetni, emellett vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak fizettetni az idősekkel, háromszorosára emelték nekik a gáz árát és duplájára az áram árát - emelte ki a Fidesz a lapunkhoz eljuttatott közleménybe. 

A baloldal kormányzása olyan pénzügyi összeomlást okozott, hogy IMF-hitel nélkül már nyugdíjat se tudtak volna fizetni.

A Fidesz kormányzása óta nő a gazdaság, és annak eredményeiből az idősek is egyre jobban részesülnek: idén ősszel 80 ezer forint nyugdíjprémiumot fizetünk a nyugdíjkiegészítés mellé, és visszaadjuk a Gyurcsányék által elvett 13. havi nyugdíjat is - emelte ki a párt. A magyar nyugdíjasokat máig védi a rezsicsökkentés is, miközben egész Európában elszálltak az energiaárak.

Ne hagyjuk, hogy a baloldal mindezt elvegye az idősektől. Stop Gyurcsány! Stop Karácsony - zárta a közleményt a nagyobbik kormánypárt. 

Kapcsolódó írásaink