Belföld

Online párbeszédet indít a kormány a környezetvédelemről

A magyar kormány ismételten kikéri az állampolgárok véleményét, akik november végéig mondhatják el, mit jelent számukra a környezetvédelem, az újrahasznosítás, az elektromobilitás támogatása vagy Magyarország zöld területeinek további növelése - jelentette be szombaton Facebook-oldalán Nyitrai Zsolt.

Online párbeszédet indít a kormány a környezetvédelemről
Az emberek november végéig mondhatják el, mit jelent számukra a környezetvédelem, az újrahasznosítás, az elektromobilitás támogatása vagy Magyarország zöld területeinek további növelése
Fotó: FICSAK

A miniszterelnöki megbízott elmondta, eddig 13 alkalommal kérték ki az állampolgárok véleményét és vették figyelembe javaslataikat a döntéseknél, intézkedéseknél. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldallal ellentétben a kormány nemcsak beszél a környezetvédelemről hanem tesz is érte.

Mindenkit arra biztat, hogy mondja el a véleményét és töltse ki a konzultációt, amely a zold.kormany.hu weboldalon érhető el. Nagy István agrárminiszter elmondta, hogy teremtett világunkért felelősséggel tartozunk. Ezért is hirdették meg az Országfásítási Programunkat, melyhez egyre többen csatlakoznak.

Objektum doboz

Az élhetőbb környezet megteremtése érdekében a fával borított területek nagyságát a jelenlegi 24-ről 27 százalékra növelik. Magyarország Kormánya elkötelezett a természeti kincseink megőrzése mellett. Nemzeti Parkjaink a fejlesztéseiknek köszönhetően egy évtized alatt 320 ezer hektáron javították a természeti környezet állapotát - hangsúlyozta a miniszter, aki szintén arra kér, hogy vegyünk részt minél többen a társadalmi párbeszédben.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai minisztérium államtitkára szerint a kormány a szavak helyett a konkrét cselekvést választotta a klímavédelem kérdéskörében. Elmondta, hogy a felmérésben többek között a hulladékok újrahasznosításáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a faültetési program folytatásáról, a gyermekek környezettudatos neveléséről, illetve a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el véleményüket a kitöltők.

Király Nóra, a Zöld Követ egyesület elnöke fontosnak tartja a párbeszédet annak érdekében, hogy megismerjék az emberek véleményét. A megosztott javaslatokat a be tudják építeni munkájukba ezzel segítve, hogy gyermekeik egy tisztább, zöldebb, élhetőbb bolygón éljenek.

Kapcsolódó írásaink