Belföld

Alkotmányos védelmet kapnak a családtámogatások

Alkotmányos védelmet adunk a családtámogatásoknak, hogy azokat egyetlen kormány se vehesse el az emberektől - hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert, a Fidesz parlamenti államtitkára.

Alkotmányos védelmet kapnak a családtámogatások
A kormány visszaadta az édesanyáknak a három éves gyest, bevezette a gyed extrát, a diplomás gyedet és a nagyszülői gyedet
Fotó: AFP

Az emberek szerint is védelmet kell adni a családtámogatásoknak. Az egyik legfőbb kérdés, hogy értéknek tartjuk-e a gyermeket és tovább akarjuk-e erősíteni a gyerekes családokat. A kormány válasza erre egyértelműen igen, hiszen számunkra a gyermek az első - hangsúlyozta a parlamenti államtitkár.

A nemzeti konzultációban az emberek 98 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a kormánynak fontos megvédenie a családtámogatásokat, hogy azt egyetlen kormány se vehesse el az emberektől.

A kormány ennek megfelelően érvényesíteni fogja az emberek akaratát, hiszen 2010. óta Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási rendszere működik Magyarországon. A 2011-ben bevezetett családi adórendszer óta folyamatosan bővítjük a családi adókedvezményt - hangzik el a videóban.

Visszaadtuk az édesanyáknak a három éves gyest, bevezettük a gyed extrát, a diplomás gyedet és a nagyszülői gyedet. Adómentességet biztosítunk a négygyermekes édesanyáknak.

Meg fogjuk védeni a családtámogatásokat - hangsúlyozta Zsigó Róbert.

Kapcsolódó írásaink