Belföld

A botrányos ózdi előválasztás koordinátora szenvedett balesetet

A botrányos ózdi előválasztás szervezője, koordinátora az a férfi, aki szerdán este BMW gépkocsijával súlyos balesetet szenvedett az M3-as autópályán, Gödöllő térségében - írta meg a Pesti Srácok. 

A botrányos ózdi előválasztás koordinátora szenvedett balesetet
A botrányos ózdi előválasztás koordinátora szenvedett balesetet az M3-as autópályán
Fotó: PMKI ASZÓD ÖRS/ BALESET-INFO.H

Gödöllő térségében szerdán este történt egy baleset az M3-son. Az ütközésről készült képekről kiderül, hogy az autóban a baloldali előválasztási bohóckodás szavazólapjait szállították, mivel azok teljesen szétszóródtak az úton”. A szavazólapok Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származhatnak, ugyanakkor az előválasztás szabályzata nem teszi lehetővé, hogy az előválasztás közben ilyen módon szavazólapokat szállítsanak. Érthető, ugyanis ha az urnákat utaztatják a szavazás közben, azokhoz rendkívül könnyű lenne hozzáférni és az előválasztás eredményét manipulálni. 

A Bennfentes.net másnap kereste fel a helyszínt, ahol még mindig szanaszét hevertek az előválasztási szavazólapok, de nemcsak azok, hanem választási szórólapok is.

Jól látszanak a szétszóródott szavazólapok
Jól látszanak a szétszóródott szavazólapok
Fotó: PMKI ASZÓD ÖRS / BALESET-INFO.

A PestiSrácok.hu megtudta, hogy a BMW-t egy ózdi férfi, B. László vezette, aki nem más, mint a botrányok alatt roskadozó ózdi előválasztás koordinátora. A szakállas, fiatal férfi több fotón is látható azok közül, amelyeket a PestiSrácok.hu hozott nyilvánosságra annak kapcsán, hogy ózdiak állítása szerint napokon keresztül idegen romák egy csoportja akadályozta az embereket szavazatuk leadásában az előválasztási sátornál.

Az ózdi előválasztási botrány kapcsán, kényszerítés gyanújával nyomozás indulhat. Nem helyi, hanem vélhetően olaszliszkai romák egy csoportja akadályozta az előválasztási sátornál, hogy leadják voksukat azok, akik nem Farkas Péter Barnabás jobbikos politikust – a Jobbik, valamint a DK, a Momentum, az LMP és az MMM jelöltjét – támogatják. A történtekről tanúskodó fotókon több helyen is felismerhető B. László. Ő lehetett az, aki a Jobbik megbízásából koordinálta az előválasztást Ózdon. Az egyik önkormányzati képviselő konkrétan azt állítja, B. László rendelte az előválasztást akadályozó romákat Ózdra. A baleset körülményeiről egyre több krimibe illő részlet derül ki, illetve terjed a helyi közbeszédben.

A fotón B. László, az ózdi előválasztás koordinátora. Ő szenvedett balesetet az M3-as autópályán
A fotón B. László, az ózdi előválasztás koordinátora. Ő szenvedett balesetet az M3-as autópályán
Fotó: Pesti Srácok

Az egyik sértett azt állította: miután kiderült, hogy nem a jobbikos Farkas Péter Barnabásra akar szavazni, egyszerűen megfogták a grabancát és kitették az előválasztási sátorból. Lefényképezte B. Lászlót, a fotót kitette a Facebookra és azt írta mellé: ez a férfi távolította el a sátorból. Azt is sejtette, hogy a történtekhez a Jobbiknak lehet köze.

Fidrus Péter, egy, a Jobbikból korábban kilépett ózdi önkormányzati képviselő is megszólalt. Facebook-oldalán arról írt, hogy a roma csoportot B. László szervezte a városba, illetve, hogy B. Lászlót a Jobbik bízta meg az előválasztás koordinálásával. Ezt Farkas Péter Barnabás, valamint segítői, jobbikos társai is tudták. Sajnálatos módon B.-t hajnalban súlyos autóbaleset érte, ezért állt ma le Ózdon a szavazás is – olvasható Fidrus posztjában.

Az ózdi előválasztás egyébként is kezd tragédiába fordulni. A roma balhé után ugyanis egy évekkel ezelőtt, Lengyelországban készült fotó is előkerült Farkas Péter Barnabásról, amelyen egy náci plakát előtt egyértelmű karlendítő mozdulatot tesz.

Ózdon azt beszélik, hogy szerda este valamilyen közös bulit tartottak az ellenzéki pártok helyi potentátjai, amelyen állítólag ott volt B. László is. Innen indult útnak valamiért az éjszaka közepén Budapestre az ózdi urnákkal. Reggel a polgármesteri hivatal közelében álló előválasztási sátornál csak azt látták az oda érkezők, hogy az előválasztás szünetel. Többen arról beszéltek, hogy állítólag eltűnt az urna. Később derült ki, hogy az előválasztás koordinátoránál volt, aki az éjszaka közepén súlyos autóbalesetet szenvedett.

A portál megkeresete B. László Facebook-profilját és összehasonlította a birtokukban lévő, romák körül látható férfi képével. Az azonosság nem kérdéses… Közösségi oldaláról az is kiderül, hogy B. László sem pusztán koordinátor; ő maga is politizál a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben. Találtak több fotót is az oldalán, amelyen az MMM logó látható.

A balesetet szenvedett BMW-ben nagyon sok készpénz is volt. A PestiSrácok.hu úgy tudja, hogy több millió forint is lehetett.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság úgy nyilatkozott az M3-as autóbaleset körülményeiről hogy jelenleg a közlekedés szabályainak megsértése miatt van folyamatban eljárás. Az autóban egy ember utazott, a sofőr; bár valóban kerestek egy másik személyt is a helyszínen, nem találtak senkit. A gépkocsit vezető férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, állapota nem tette lehetővé, hogy megszondázzák, az ilyen esetekben laborvizsgálatot végeznek; ez alapján derülhet ki, ha esetleg ittas volt a sofőr. Erről egyelőre azonban nincs adat.

Kapcsolódó írásaink

Jobbikos integetés

ĀNáci karlendítésre hasonlító mozdulat miatt fogott szánalmas magyarázkodásba egy jobbikos alpolgármester