Belföld

Folytatódott Gyárfás és Portik büntetőpere

Zárt tárgyaláson hallgattak ki egy tanút

Kedden kis huzavona után folytatódott a Fenyő-gyilkosság ügyé­ben felbujtással vádolt Gyárfás Tamás és Portik Tamás büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken.

Folytatódott Gyárfás és Portik büntetőpere
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Nap Tv egykori tulajdonosát azzal vádolja az ügyészség, hogy ő volt a felbujtója a Fenyő János médiamogul elleni 1998-as merényletnek, ennek megszervezésével ő bízta meg Portik Tamást, aki a szlovák bérgyilkossal, Jozef Roháccal hajtatta végre a gyilkosságot.

A huzavonát az okozta, hogy Portik azt állította, covidgyanús, ami miatt a tárgyalás elnapolását kérte, ám kiderült, hogy csupán hurutos problémái vannak. A bíróság több szakértőt is meghallgatott. A hangtechnikai szakértő szerint a Portik és Gyárfás beszélgetéseit rögzítő kazetták manipulálásának kevés a valószínűsége. A pszichológus szakértő, aki Portikot agyafúrt, dörzsölt személyiségként írta le, arról beszélt, hogy Gyárfás és Portik kölcsönösen gyanakvóak voltak egymással szemben.

Nem kétséges, hogy célzatosan kívánta Gyárfástól kicsikarni, hogy az ő megbízása alapján járt el. Portik Gyárfást visszatérően azzal fenyegette, bemegy a rendőrségre, és Gyárfást befeketíti. Gyárfás ennek kapcsán kijelentette, ő számos alkalommal közölte Portikkal, hogy minden alapot nélkülöz, amit állít. Más okból is tartott Portiktól, mivel Portik többször is kifejezésre juttatta, hogy ő mennyire erős, azt is közölte Gyárfással, ha ők ütköznek, akkor azt Gyárfás lányai is megkeserülhetik.

Délután a bíróság zárt tárgyalást rendelt el, mivel egy védett tanút hallgatott meg, aki magáról azt állította, hogy 2017 szeptemberében ő hozta el Dósa István András megbízásából azt az ötoldalas irományt, amellyel Gyárfást meg akarták zsarolni. Gyárfás és felesége korábban fotóról felismerte azt a személyt, aki nála járt.

Úgy tudjuk, ez egy szlovák illető volt, akit a rendőrség 2018. már­cius 13-án őrizetbe vett.

Kapcsolódó írásaink