Belföld

Több mint kétszer annyi fogyatékkal élő dolgozik ma Magyarországon, mint 2010 előtt

Több mint kétszer annyi fogyatékkal élő dolgozik ma Magyarországon, mint 2010 előtt. A kormány arra törekszik, hogy a 160 ezer fogyatékkal élő honfitársunk be tudjon kapcsolódni a munka világába - mondta az Érték vagy-díjjal kapcsolatban Kásler Miklós az Életközelben legújabb részében. Az emberi erőforrások minisztere a szociális kitüntetés mellett beszélt az Országos Onkológiai Intézet fontosságáról, valamint a Klebelsberg Központ képzési ösztöndíjáról is.

Több mint kétszer annyi fogyatékkal élő dolgozik ma Magyarországon, mint 2010 előtt
Kásler Miklós, az Emmi minisztere
Fotó: MH/Purger Tamás

Az Érték vagy díjjal kapcsolatban a miniszter kiemelte: A nemzeti kormány időszakában 18 százalékról 44 százalékra emelkedett azoknak a fogyatékossággal élők száma, akik be tudtak kapcsolódni a munka világába. Hozzátette: A díj azoknak az elismerése, akik ezeket a honfitársainkat segítik.

Ez egy nagyon jelentős lépés - mondta a több mint 700 végzős pedagógust támogató Klebelsberg Központ ösztöndíj programjával kapcsolatba. Hangsúlyozta: a támogatásokkal most már egyházi intézményekben is vállalhatnak munkát. Ami kedvező az ő számukra, de kedvező az egyházi képző helyek számára is - mutatott rá a miniszter.

A beszélgetés során a WHO tisztségviselőivel folytatott videokonferenciára is kitért. Elmondta: az Egészségügyi Világszervezet fontos szerepet szánna az Országos Onkológiai Intézetnek, ugyanis Közép Kelet-Európa egyetlen egy legmagasabb szinten akkreditált onkológiai centruma. Rendkívül megtisztelő, hogy a WHO saját profiljának megfelelően akár regionális, akár európai, akár azon túlmutató szerepet szánna az intézetnek - mondta a miniszter.

Objektum doboz

Az Onkológiai Intézet fejlesztéseivel kapcsolatban emlékeztetett, hogy a héten két gyorsító készüléket, egy szöveti sugárkezelésre alkalmas eszközt, valamint egy diagnosztikát segítő ultrahang készüléket adott át az Intézetnek.

Kapcsolódó írásaink