Belföld

Közröhej a baloldali előválasztás

Kínos kudarcba fulladt a baloldali előválasztási bohóckodás: mindjárt a szavazás első napján „lefagytak” az informatikai rendszerek, vagyis senki nem tud szavazni. Aminek, persze, csak szimbolikus jelentősége van, az eredményt Gyurcsány Ferenc már rég eldöntötte: Karácsony Gergelynek kell nyernie. 

Közröhej a baloldali előválasztás
Az ellenzéki előválasztás első napján „lefagytak” az informatikai rendszerek
Fotó: MH/Purger Tamás

Úgy tűnik, a szervezők elfelejtettek felkészülni arra, hogy legalább a szavazás látszatát biztosítsák, így az első néhány szavazónál leállt az „informatikai rendszer”. Megmosolyogtató, hogy a szervező baloldali ügyvéd, Magyar György és szervezete ezt megpróbálta sikernek beállítani, azt hazudva, hogy sok a szavazó, de majd néhány óra alatt annyival bővítik a rendszert, hogy tudják folytatni.

Nem tolonganak az emberek a Széll Kálmán téri ellenzéki előválasztási pultnál - igaz, el sem tudták kezdeni a szavazást
Nem tolonganak az emberek a Széll Kálmán téri ellenzéki előválasztási pultnál - igaz, el sem tudták kezdeni a szavazást
Fotó: MH/Purger Tamás

A káosz szimbolikus jelentőségű: azt mutatja, hogy a baloldal még ezt sem tudta megszervezni. A szavazás végeredményére semmilyen hatással nincs, azt ugyanis senki nem tudja ellenőrizni, így azt mondanak majd, amit akarnak. Gyurcsány Ferenc pedig rég eldöntötte: Karácsonyt hirdeti ki győztesnek - írja az Origo.

Az ellenzéki pártok már keresik is a kifogást, a 444.hu-hoz eljuttatott közleményük szerint csak hétfőn folytatódhat a szavazás, mert ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét.

Valószínűsíthető, hogy a vélt vagy valós technikai malőrt, bénázásukat nem lehetett leplezniük saját szavazóik nagy érdeklődésével, így máris támadást vélnek felfedezni a háttérben.

Kapcsolódó írásaink