Belföld

Több mint ezerszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 1176 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák.

Több mint ezerszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén
A határt illegálisan átlépőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz
Fotó: police.hu

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 392, szombaton 424, vasárnap 330 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök.  Emellett elfogtak harminc határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén - az idei évben az eddigi legtöbb - 2716 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

Az előző héten - augusztus 30-tól szeptember 5-ig - a feltartóztatottak száma 2318 volt.  Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 35 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 46 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Negyedóra alatt 51 migránst tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében

Bács-Kiskun megyében a rendőrök szeptember 12-én este negyedóra alatt 51 illegális bevándorlót tartóztattak fel, a migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A három csoport - amelyeket nem sokkal 22 óra után tartóztattak fel Bácsbokod, Bácsszöllős és Kelebia térségében- jogellenesen jutott be az ország területére, és tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz - derül ki a közleményből.

Kapcsolódó írásaink