Belföld

Feletteseik gaztetteit rejtegették a rendőrök

Több mint százezren írták alá a kormány petícióját, ami bizonyítja: az emberek nem felejtették el, Gyurcsány Ferenc hogyan tette tönkre az országot 2010 előtt

Gyurcsány kormányzása alatt térdre rogyott az ország, államcsőd fenyegetett – figyelmeztetett a Fidesz kommunikációs igazgatója a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! kampány aláírásgyűjtésén.

Feletteseik gaztetteit rejtegették a rendőrök
Rendkívül népszerű a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! kampány
Fotó: MH/Katona László

Öt nap alatt több mint százezer ember csatlakozott a Fidesz által indított Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petícióhoz – közölte Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján. Az MTI beszámolója szerint hozzátette: a héten 2138 helyszínen lehet majd a petícióhoz csatlakozni, amiben több ezer önkéntes segít. Hollik úgy értékelt: az aláírók száma azt bizonyítja, nagyon sokan vannak olyanok, akik nem felejtették el Gyurcsány Ferenc „bűneit”, azt, hogy 2010 előtt hogyan tette tönkre Magyarországot.

Gyurcsány nyolcéves kormányzása alatt eladósította az országot, „dobra verte” az állami vagyont, eladta a Ferihegyi repülőteret, a Mol-részvényeket, a MÁV Cargót, külföldi kézbe került az összes energiaszolgáltató cég is. Mindezt úgy, hogy a bevételek elfolytak, eltűntek, így az ország térdre rogyott, 2010-ben hajszál híja volt, hogy Magyarország nem jelentett államcsődöt – fogalmazott Hollik István.

A DK elnökeként az ellenzéket maga alá gyűrő, az előválasztási Gyurcsány-show-ban a szereposztást megszabó bukott kormányfő a történelemhamisítás mellett fenyegetőzéssel próbálja elterelni a figyel­met arról, mit tett 2006 őszén, amikor kiszivárogtatta az őszödi beszédet. A gyurcsányista baloldal, amikor hatalmon volt, lovasrohamot vezényelt, rohamrendőrökkel verette, vízágyúval és gumilövedékkel lövette a békésen ünneplő magyar embereket. A rendőrök szemmagasságban lőttek könnygázt a tüntetőkre, és a gumilövedékekkel is főként az emberek fejére céloztak. Majdnem kétszázan sérültek meg, több tüntető maradandó sérülést szenvedett. Két olyan ember is volt, akinek a szemét kilőtték, egyikük később a trauma következtében öngyilkos lett.

„Egyszerűen lenyűgözött az a szakszerűség, amellyel a rendőrség tette a dolgát, és védett engem, tisztességes adófizető állampolgárt, az motoszkált a fejemben, hogy nem kéne valahogy ezt megköszönni? Természetesen akár fizetésemelésre is gondolok, de talán az lenne még jobb, hogy a munkakörülményeiken javíthatnánk. (…) Amit ők most megtettek értünk, és kimondom: a Hazáért, az példamutató” – írta a 2006. október 23-i szemkilövetések után.

A gyurcsányi agresszió a hatpárti ellenzék kampányának része. Már tavaly augusztusban azzal fenyegetőzött: hatalomra kerülése esetén a magyar kulturális és művészeti élet meghatározó alakjait minden értelemben földönfutóvá teszi. „Maguknak nem lesz kegyelem! Magukat is el fogják vinni, nem is olyan soká” – fenyegette idén áprilisban az Országgyűlésben a kormánypárti képviselőket. „Akkor most csendesen megjegyzem: börtön lesz ebből, fiúk és lányok. Megérdemelten. Aztán majd meséltek egymásnak a polgári erkölcs felsőbbrendűségéről” – írta augusztusban.

Gyurcsány posztjához kommentelt Répássy Róbert, a Fidesz korábbi parlamenti képviselője. „Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt földön fekvő ellenzéki tüntetőket rugdostak a rendőrök, és gumilövedékkel maradandó sérüléseket okoztak egyeseknek. A rendőrök nem vallottak a feletteseikre, ezért az akkori miniszterelnököt sem vonták felelősségre” – írta.

Karácsony gyeplője

Botrányosan lassan halad a Blaha Lujza tér felújítása

Óriási kupleráj a Blahán, áll a munka, bámészkodnak a melósok, a dugó egyre nagyobb – számolt be a Metropol újság a budapesti felújításról, és egy videóban is bemutatták a kialakult állapotokat. Az építőanyagok összevissza dobálva, még a járdára is, a munkagépek állnak, a melósok meg a lapátot támasztják – írták. A káoszt, zűrzavart látva nehezen hihető, hogy belátható időn belül valami is elkészül a Blahán. Karácsony Gergely főpolgármester nyilvánvalóan a lovak közé dobta a gyeplőt.

Ásítozó, unatkozó munkások, akik naponta ötször inkább étkezéssel töltik az időt, saját bevallásuk szerint fociznak is az aluljáróban, rendetlenség mindenhol. Közben pedig áll a város, dugó van mindenhol, mert nem halad a munka. A városvezetés régóta szerencsétlenkedik a Blaha ügyében: többször is kitolták a határidőket, ötször módosították a pályázatokat a Blaha Lujza tér felújításáról.

Végül egy lebutított, fapados verziót fogadtak el teljesen homályos, a jövő év késő őszére kitolt, bizonytalan határidővel. Addig lesz ez a kupleráj és a dugó? – teszi fel a kérdést a lap. És miközben ilyen állapotok uralkodnak a munkaterületen, az autósoknak egy óra átjutni a téren, akkora a környéken a dugó. – Képriportunk a 12. oldalon.
(BK)

A listáért a helyszínekről, ahol alá lehet írni a petíciót kattintsanak ide.

Kapcsolódó írásaink