Belföld

Sunyi hallgatás a váci baloldaltól

A váci Fidesz-KDNP frakció közleményben követeli: tisztázza magát vagy mondjon le a közpénzekkel kapcsolatos bűncselekménnyel meggyanúsított baloldali alpolgármester.

Sunyi hallgatás a váci baloldaltól
Vác főtere
Fotó: Wikipedia

Az elmúlt napokban, az országos és a helyi sajtóban is arról szóltak a hírek, hogy Kiss Zsoltot a váci szivárványkoalíció alpolgármesterét sikkasztással gyanúsították meg, egyúttal rabosították is - emlékeztet a közlemény.

Kiss Zsolt, Matkovich Ilona polgármester asszony elsőszámú helyettese a váci képviselő- testületben.

A polgármester asszony szabadsága, akadályoztatása esetén Kiss Zsoltnak aláírási joga van. Tehát, egy olyan politikus dönt Vácon a közpénzekről, akinél alapos a gyanú, hogy ezt más esetben törvénytelenül tette - emeli ki a helyi Fidesz-KDNP.

Kiss Zsolt váci alpolgármester és a városháza az egész ügyről hallgat, semmilyen tájékoztatást nem ad a Váciaknak. A 2019-es önkormányzati választási kampányban közéleti tisztaságot, és pénzügyi átláthatóságot ígértek, továbbiakban azt, hogy a Váciakat mindenről tájékoztatják és mindenről kikérik a véleményüket. Ezzel szemben, Kiss Zsolt büntetőügyénél csak sunyi hallgatást tapasztalhatnak a váci polgárok hetek óta - teszik hozzá.

Objektum doboz

A váci Fidesz-KDNP frakció felszólítja Kiss Zsolt alpolgármestert és a városházát nyilatkozzanak az országos és a helyi médiumokban megjelent hírek valóságtartalmáról, valamint felszólítják Kiss Zsoltot, hogy tisztázza magát, amennyiben ezt nem teszi meg, mondjon le mandátumáról.

Kapcsolódó írásaink