Belföld

Gyurcsány Ferenc az eucharisztikus kongresszus ellen uszítja híveit

Ostoba gyűlölködés

A DK elnöke azzal hergelte követőit tegnap közösségi oldalán, hogy több mint ötezer egyetemista nem költözhet kollégiumba a tanévkezdésre a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt, mivel kiadják szobáikat a vendégeknek.

Gyurcsány Ferenc az eucharisztikus kongresszus ellen uszítja híveit
Fotó: MH/Katona László

Gyurcsány úgy viccelődött: „az egyetemisták meg majd kapnak egy SMS-t, hogy feküdjenek át egy másik ágyba”. Az innovációs tárca közölte: a budapesti egyetemek vezetésével és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával egyeztetve 5500 kollégiumi férőhelyet biztosítanak az Eucharisztikus Kongresszus önkéntesei és zarándokai részére, ellentételezésként az egyetemek közel ötszázmillió forintos támogatást kapnak.

Azoknak a hallgatóknak, akik csak később költözhetnek be a kollégiumokba, az intézmények elengedik a szeptemberi kollégiumi díjakat, és biztosítják a hibrid oktatást, így semmilyen hátrány nem éri őket, de akinek mindenképp indokolt a kollégiumi elhelyezés, az intézmények biztosítják a férőhelyet. A baloldal vezérét ez persze már nem érdekelte, hívei pedig nem is értesültek a valós helyzetről.

A Gyurcsány posztja alatti kommentözön pontosan jellemzi a bukott miniszterelnök követőit: a többség komolyan vette a „viccet”, és felháborodott azon, hogy másik ágyba fektetik át a diákokat. A keresztényellenesség is sötét mélységekbe ért, a hozzászólásokban szerepelt például a „rohadt csuhás bagázs”, „szoknyás pedofilok”, „valláskárosult hülyék” és a „zsolozsmázó horda” kifejezés.

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány nem alkudni, hanem diktálni akar

ĀA Demokratikus Koalíció számára a szerencsi körzetben a mostaninál jobb forgatókönyv már csak az lenne, ha az MSZP-s jelölt véletlenül átülne hozzájuk – véli Kiszelly