Belföld

Benkő: Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első!

A nemzeti kormány számára Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első - jelentette ki a honvédelemi miniszter a kormány Facebook-oldalán szerdán közzétett videójában.

Benkő: Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első!
Benkő Tibor honvédelmi miniszter
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Az ország védelmi képességét ezért tudatosan erősítik, „hiszen megbízható védelem nélkül nincs se biztonság, se gazdasági fejlődés” - mondta Benkő Tibor, hozzátéve, az ehhez szükséges forrásokat a kormány biztosítja. Így „minden idők legnagyobb haderőfejlesztési programját hajtjuk végre” - hangsúlyozta.

A miniszter azt mondta: új alapokra helyezték a honvédelem ügyét, amelynek eredményeként a nemzeti haderő újjáépül. Erre szükség volt - tette hozzá -, mert az elmúlt évtizedekben vagy a politikai akarat, vagy a gazdasági stabilitás, vagy mindkettő hiánya miatt a Magyar Honvédség „tudatos leépítésének voltunk tanúi”. A jelenlegi biztonsági környezetben, a kiberfenyegetettség, a terrorizmus veszélye és a nagy arányú migráció idején ez megengedhetetlen - hangsúlyozta.

Benkő Tibor hozzátette: a hivatásos és szerződéses katonák mellett az önkéntes tartalékos szolgálatot is elengedhetetlennek tartják. Kiemelten kezelik a hazafias honvédelmi nevelést, a katonai pályára irányítást, megteremtik továbbá annak feltételeit is, hogy a nyugállományú katonákról méltóan gondoskodjanak.

Objektum doboz

A miniszter kitért a magyar hadiipar újraindítására, hangsúlyozva, ez nemcsak az ország védelmi képességét növeli, hanem a gazdasági fejlődés mellett a munkahelyteremtést is segíti. „Erős, ütőképes, a haza védelme iránt elkötelezett honvédséget építünk, amely mindenkor rendelkezésre áll Magyarország és a magyar emberek biztonságát szolgálva” - jelentette ki Benkő Tibor. Üzenetét azzal zárta, a videóját megtekintők bízzanak Magyarország védelmi képességében, katonái felkészültségében.
 

Kapcsolódó írásaink

Egyre több fiatalt vonz a honvédelem ügye

ĀSimicskó István: Célunk, hogy cselekvő, ha kell, a honfi­társainkért áldozatra kész közösségek épüljenek, az összefogásra szükség lehet a mindennapokban, de a bajban, például árvízi védekezés során is