Belföld

Akadálymentes a nemzeti konzultáció

A kormány számára fontos, hogy aki akarja, az elmondhassa a véleményét a fontos kérdésekben, ezért a nemzeti konzultációt akadálymentessé tették - közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a Facebook-oldalára vasárnap feltöltött videóban.

Akadálymentes a nemzeti konzultáció
Online formában a vakok- és gyengénlátók számára is könnyen kitölthető a konzultáció
Fotó: Facebook/Nyitrai Zsolt

Magyarország kormánya nemzetközileg is egyedülálló módon két választás között is megkérdezi az emberek véleményét az őket érintő kérdésekkel kapcsolatban. Így van ez most is, a járványt követő élet fontos döntéseit illetően is. Az a törekvésünk, hogy aki akar, az részt tudjon venni a nemzeti konzultációban, ezért különösen figyelünk a speciális igényű embertársainkra - fogalmazott a kormánypárti politikus.

Ilyen módon a siketek és nagyothallók, valamint a vak és gyengénlátó honfitársaink is ki tudják tölteni a konzultációt, hiszen az az ő kérésük és szakmai javaslatuk alapján az akadálymentes lett - mondta el Nyitrai Zsolt.

Objektum doboz

Kósa Ádám fideszes EP-képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke elmondta, a konzultációs kérdőívet hamarosan jelnyelven is elérhetővé teszik, így azok a polgárok is könnyebben ki tudják majd tölteni azt, akik elsődlegesen jelnyelven kommunikálnak.

Kapcsolódó írásaink