Belföld

Orbán Balázs: Az MCC Feszt a magyar tehetség ünnepe

A tehetség ünnepének nevezte a Mathias Corvinus Collegium rendezvényét, az MCC Fesztet a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, az MCC alapítványának kuratóriumi elnöke csütörtökön Esztergomban, a fesztivál megnyitóján.

Orbán Balázs: Az MCC Feszt a magyar tehetség ünnepe
Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kuratóriumi elnöke, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára (j) és Hernádi Ádám polgármester (b) az MCC Feszt megnyitóján az esztergomi Széchenyi téren 2021. augusztus 5-én
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Mathias Corvinus Collegium olyan intézmény, amely nem gyököt von, hanem négyzetre emeli a tehetségeket, az MCC Feszt pedig a magyar lelemény, a magyar tehetség ünnepe - mondta Orbán Balázs.

A fiatalok szeretnek közösségben lenni és megvitatni az ország és a világ dolgait. Különböző nézeteket szeretnének hallani, és nyitottak arra, hogy azokat megvitassák - közölte.

„Hiszünk a szólás és véleménynyilvánítás szabadságában, hiszünk a demokráciában, és olyan fesztivált szervezünk, ahol ezek az alapelvek érvényesülnek” - jelentette ki Orbán Balázs.

Völner Pál, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, Esztergom fejlődésének szimbolikus eseménye volt az első Orbán-kormány idején a Mária Valéria híd felavatása, és a város most újra felívelő korszakában van.

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) polgármester azt mondta, hogy a fesztivál jó alkalmat kínál Esztergom bemutatkozására. Az augusztus 5-7. közötti fesztiválon az érdeklődők megismerkedhetnek az intézmény teljes képzési palettájával, valamint neves hazai és nemzetközi közéleti személyiségekkel.

Az MCC Feszten a legismertebb magyar előadók és közéleti személyiségek olyan témákat vitatnak meg, mint a koronavírus-járvány, az Európai Unió előtt álló kihívások, a magyar kultúra fejlődési irányai és a siker titka kiemelkedő magyar vállalkozók szemszögéből.

Kapcsolódó írásaink