Belföld

Hét hétvégén szűrővizsgálatokkal várja a balatoni nyaralókat az Egészségpart

Hét nyári hétvégén egészségügyi szűrő- és felvilágosító sorozattal várja a Balatonnál nyaralókat a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság (MEMT) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Egészségpart programja.

Hét hétvégén szűrővizsgálatokkal várja a balatoni nyaralókat az Egészségpart
Hét hétvégén szűrővizsgálatokkal várja a balatoni nyaralókat az Egészségpart
Fotó: MH/Purger Tamás

A sorozat első állomásán, Veszprémben tartott szombati sajtótájékoztatón Joó Tamás, a MEMT elnökhelyettese elmondta: a későbbiekben Balatonakarattyán, Csopakon, Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Gyenesdiáson és Keszthelyen lesznek elérhetők.

Hangsúlyozta: a rendezvény célja a Balatonnál nyaralók közelébe vinni a szűréseket. A bőrgyógyászati szűrés mellett általános egészségügyi és fogászati vizsgálatok is várják majd az érdeklődőket - tette hozzá.

Bertókné Tamás Renáta, az NNK szűrésirányítási főosztályvezetője arról beszélt, hogy európai összehasonlításban „nem a legjobbak” a magyarok egészségügyi adatai. Bár az elmúlt évtizedekhez képest már jelentős előrelépés történt, „van még tennivaló” - fogalmazott, az egyének felelősségére felhívva a figyelmet.

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a szűréseken való részvételre buzdítva azt mondta: a koronavírus-járvány elmúlt másfél éve rámutatott, hogy egészségünk és a megőrzése a „legnagyobb kincs”.

Porga Gyula, Veszprém kormánypárti polgármestere kiemelte: a programban a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program csapata is részt vesz. Felidézte: a kulturális fővárosi pályázat egyik fő eleme a térségi együttműködések erősítése, valamint az, hogy ne csak közvetlenül a művészetre, hanem az élet más területeire is kiterjedjen az együttműködés.

Az Egészségpart program a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ, a Veszprém megyei egészségügyi intézmények és az NNK szakmai támogatásával valósul meg - közölték a szervezők.

Kapcsolódó írásaink