Belföld

„A baloldal hatalomra kerülve újra emelné az adókat”

A baloldal idén tavasszal sem szavazta meg az adócsökkentéseket, és programjukból jól látható, hogy hatalomra kerülve ismét növelnék a közterheket - közölte csütörtökön lapunkhoz eljuttatott videónyilatkozatában Horváth László, a Fidesz szóvivője.

„A baloldal hatalomra kerülve újra emelné az adókat”
Gyurcsány Ferenc és a baloldal hatalomra kerülve újra adókat emelne
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Horváth László emlékeztetett: a 2010 előtti baloldali kormányoknak az volt a stratégiája, hogy folyamatosan plusz terheket raktak az emberek vállára. A baloldal még az idén tavasszal sem volt képes megszavazni a parlamentben az adócsökkentéseket, és a programjukból világosan látszik: ha újból hatalomra kerülnének, ismét adókat emelnének - mutatott rá a fideszes politikus.

A kormánypártok ezt teljesen máshogy látják: fontosnak tartják, hogy jelentősen csökkenjenek a munkát terhelő adók, és úgy vélik, a minimálbért 200 ezer forintra kell emelni.

Horváth László felhívta a figyelmet: a minimálbér-emelésről és az adócsökkentésről a nemzeti konzultációban is szó lesz, így a szóvivő mindenkit arra kért, hogy mondja el véleményét, töltse ki a konzultációt, és egy erős szövetség jöhessen létre a minimálbér-emelés és az adócsökkentés mellett. 

Kapcsolódó írásaink