Belföld

A választások tisztaságáért aggódik Karácsony, a közgyűlést viszont még mindig nem hívta össze

Egyszemélyes demokrácia

Baloldali politikusokkal és uniós biztosokkal találkozott a hétvégén Berlinben, az európai szocialisták csúcstalálkozóján Karácsony Gergely a Párbeszéd és Kun­halmi Ágnes, az MSZP társelnöke. Karácsony ezután Facebook-oldalán arról értekezett, hogy a 2022-es kormányváltás a garanciája, hogy Magyarország újra Európa centrumához tartozzon.

A választások tisztaságáért aggódik Karácsony, a közgyűlést viszont még mindig nem hívta össze
Fotó: MH/Katona László

Állítása szerint biztosította tárgyalópartnereit arról, hogy a választások tisztasága érdekében alternatív szavazatszámlálási rendszert épí­tenek ki. Arról nem számolt be, milyen nyelven kommunikált tárgyalópartnereivel, illetve hány tolmács segítette ebben. A választások tisztaságát féltő baloldali miniszterelnökjelölt úgy tűnik, kevésbé viseli szívén a demokrácia ügyét főpolgármesterként, ugyanis még mindig nem hívta össze a Közgyűlést.

A XVI. kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter közösségi oldalán felhívta a figyelmet arra: „Más ha valaki csak beszél a részvételiségről és más az, ha ténylegesen csinálja. Karácsony Gergely csak beszél róla. Június 15-től újra lehet képviselő-testületi üléseket tartani, mégse hívta össze a Fővárosi Önkormányzat ülését, helyette június 14. este számos fontos témában egyszemélyben meghozta a döntést, például 30 éves légkondicionálás nélküli villamosokat rendelt, és lefújta a 30-ra tervezett ülést.”

Kapcsolódó írásaink

Karácsony átverte a budapestieket

ĀEmberéletekbe került az EU bénázása, a tolerancia diktatúrájának az idejét éljük - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Faktumban