Belföld

Karácsony a NAV helyett inkább a fővárossal foglalkozzon

A fővárosi emberek is jobban járnának, ha Karácsony Gergely inkább a velük meglévő vitáinak megoldásán dolgozna (dugók, méhlegelők, elkésett és drágább felújítások), mintsem a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

Karácsony a NAV helyett inkább a fővárossal foglalkozzon
A fővárosi emberek is jobban járnának, ha Karácsony Gergely inkább a velük meglévő vitáinak megoldásán dolgozna
Fotó: MH/Purger Tamás

Javaslom Főpolgármester Úrnak, hogy miniszterelnök-jelölti kampányából hagyja ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt. A fővárosi emberek is jobban járnának, ha inkább a velük meglévő vitáinak megoldásán dolgozna (dugók, méhlegelők, elkésett és drágább felújítások) – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán.

Objektum doboz

Szólt arról is, idézzük: Megértem, hogy tanácsadói hatására Főpolgármester Úr fejében a szocialista vezetés alatt működő adóhivatali kép él, amikor a véletlenszerűen ellenőrzött adózók között rendre jobboldali politikusok szerepeltek (például Orbán Viktor és Kubatov Gábor, véletlenül egymást követő sorszámmal 2007-ben).Főpolgármester Úr elfelejtette, hogy jól működő és kiemelten fontos munkát végző adóhivatala van Magyarországnak:

  • A NAV készíti el 5,5 millió ember adóbevallását, többek között Főpolgármester Úrét is.
  • 1200 különféle ügy tartozik a NAV hatáskörébe, ami nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló.
  • A NAV-nak is köszönhető, hogy az adóelkerülés Magyarországon 10% alá csökkent, megelőztük Németországot és Ausztriát is.
  • Az adóhivatal a csökkenő adók ellenére is biztosítja a költségvetési bevételek 94%-át.
  • A járványra tekintettel bevezetett extra kedvezmények révén 680 millió forint adót hagyott az arra rászorulóknál – olvasható a bejegyzésben.

Kapcsolódó írásaink