Belföld

Egymás között cserélgetik a baloldalon a politikusokat

Az MSZP volt elnöke, Molnár Gyula elárulta: csupán színjáték a baloldali előválasztás, és igazából a háttéralkuk miatt kellene beülnie a DK-ba

Nem akar DK-s lenni Molnár Gyula volt MSZP-elnök, aki erről az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt hétfő este.

Egymás között cserélgetik a baloldalon a politikusokat
Akart a fene DK-s lenni” – mondta az ATV-ben Molnár Gyula
Fotó: MH

A politikus párttagságát nemrég felfüggesztették arra hivatkozva, hogy Molnár jelezte, ha ismét megnyeri választókörzetét, akkor a DK frakciójába ül be 2022-ben. Molnár Gyula azonban cáfolta, hogy ez így történt volna: „akart a fene DK-s lenni” – fogalmazott, hozzátéve, szerinte nem igaz, amit az MSZP elnöke, Tóth Bertalan állít, vagyis hogy ő szeretett volna átmenni a DK-ba.

Állítása szerint Karácsony Gergely, Tóth Bertalan és Gyurcsány Ferenc pártelnökök írták alá azt a megállapodást, amivel őt tudta nélkül átadták a DK-nak, feltételezése szerint annak ellentételezésére, hogy Hiller István és Komjáthi Imre mögé beállt a DK Pesterzsébeten, illetve Csepelen. Molnár Gyula szerint ő végrehajtotta a párt kérését, így nem érti, mi a probléma.

Az ügyben a DK-s Vadai Ágnes is megszólalt: „én biztosan nem csábítottam el Molnár Gyulát” – mondta, hozzátéve, hogy ha Molnár Gyula beül a DK frakciójába, meg fogja tudni, milyen jó érzés DK-snak lenni. „DK-snak lenni egy életérzés, szerintem biztosan tapasztalta” – fogalmazott.

Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója úgy reagált: a baloldali előválasztásnak csúfolt Gyurcsány-show újabb állomásához érkeztünk. Titkos háttéralkukban cserélgetik a pártok a tagokat. Ahogy a volt MSZP-elnök állítja: Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc és Tóth Bertalan teljesen a háta mögött egyezett meg indulása feltételeiről. Ezek után higgyük el, hogy az előválasztás nem színjáték?

Molnár Gyuláról ugyanakkor a DK-ban olyan hírek is terjednek, miszerint „prostiügybe” keveredett. Az eset Dobrev Klára országjárásán, egy véletlenül bekapcsolva maradt mikrofonnak köszönhetően derült ki, miután egy szimpatizáns bizalmasan megosztotta Gyurcsánynéval, hogy el kellene sikálni az ügyet „most, hogy Molnár Gyula, ugye, közénk keveredett”.

Kapcsolódó írásaink