Belföld

A baloldali városvezetés az elmúlt napokban nyílt politikai bosszúhadjáratot indított

Sára Botond, a Józsefvárosi Fidesz alelnökének nyílt levele Pikó Andráshoz. 

A baloldali városvezetés az elmúlt napokban nyílt politikai  bosszúhadjáratot indított
Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere
Fotó: MH

Pikó András a járvány kellős közepén, válság idején egy személyben hozott egy olyan döntést, amivel sok józsefvárosit több tízezres plusz teher megfizetésére kötelezett. A baloldali polgármester úgy vélte, hogy a parkolási kedvezmények csökkentésének éppen válság idején van itt az ideje. Döntése nemcsak elvtelen, hanem jogszabályellenes is volt, hiszen a Kormány éppen a lakosság terhei növelésének megakadályozása érdekében olyan rendeletet hozott, amivel megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy veszélyhelyzet idején adókat, díjakat emeljenek, vagy azok alkalmazását bővítsék. Ön mégis ezt tette - írta a Józsefvárosi Fidesz alelnökének nyílt levelében. 

Érthetetlen, hogy amikor a józsefvárosiaknak segítségre volt szükségük, Ön miért sújtotta őket mégis újabb sarccal -írta Sára Botond, hozzátette. hogy ahogyan azt Pikó is tudja, a Kormányhivatal feladata, hogy az önkormányzatok döntéseit vizsgálja, és törvénytelen eljárás esetén felszólítsa őket hibájuk javítására. Ezt megtettük ez esetben is, Önök mégis ragaszkodtak jogszabályellenes döntésükhöz - tette hozzá. 

Egy olyan fővárosi jogszabályra hivatkoztak, ami szintén jogszabályellenes volt, és amit azóta a Fővárosi Önkormányzat hatályon kívül helyezett a Kormányhivatal felszólítására.

Ahogyan tette ezt saját jogszabályellenes parkolási rendelet-módosítása kapcsán egyébként további három baloldali vezetésű kerületi önkormányzat a fővárosban. Mindannyian belátták, hogy hibáztak, visszavonták jogszabályellenes döntésüket, és nem kezdtek értelmetlen politikai csatározásba lakosaik rovására. Nem úgy, mint Pikóék - hívta fel a figyelmet a politikus.  Ezért kénytelenek voltunk bírósághoz fordulni a józsefvárosiak védelme érdekében- tette hozzá. A Kúria az ügyben azonnali jogvédelemről döntött, a kerületiek mellé állt és megtiltotta a díjemelést előidéző rendelkezés alkalmazását. A józsefvárosiak legnagyobb felháborodására Önöknek ez sem volt elég.

„A felelősségvállalás helyett ragaszkodnak hibás döntésükhöz, kiforgatták a bíróság döntését és elvették a kerületiek parkolási kedvezményét. Polgármester Úr, ha Önt valóban érdekli a józsefvárosiak kedvezményes parkolása, miért nem hozott nekik kedvező döntést?”

„Miért azt a megoldást választotta a bíróság végső döntéséig, hogy elvonta az összes kerületi ember kedvezményes parkolását ahelyett, hogy visszaállította volna az eredeti kedvezményes rendszert?”

Egészen hétfőig egy személyben is dönthetett volna bármilyen kedvezmény biztosításáról - emelte ki Sára Botond.  De ha már ezt nem tette meg, hívja össze a Józsefvárosi Fidesz javaslata szerint péntekre a képviselő-testületi ülést, haladéktalanul vonja vissza a díjfizetésről szóló döntését és biztosítsa újra a korábbi parkolási kedvezményeket - szólította fel a politikus a józsefvárosi vezetést.

„A döntés az Ön kezében van! Legyen elég ebből az őrületből, mert ez nem a józsefvárosiak érdeke! Ez kizárólag az Önök érdeke.”

Kapcsolódó írásaink