Belföld

Vallomástételre készülhet Gyurcsány házi ügyvédje

Bíróság előtt Czeglédy

Szerdán és csütörtökön folytatódik a Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás vádjával folyamatban lévő büntetőper a Kecskeméti Törvényszéken.

Vallomástételre készülhet Gyurcsány házi ügyvédje
Fotó: MH/Purger Tamás

Holnap várhatóan az egyik strómant, A. Zoltán hallgatják ki, aki a per egyik kulcsfigurája, míg csütörtökön magát Czeglédyt, a DK házi ügyvédjét, amivel a bíróság befejezi a vádlotti kihallgatásokat. A Pesti Srácok hírportál információi szerint A. Zoltán, illetve Czeglédy egyaránt vallomástételre készül, utóbbié akár több tárgyalási napot is igénybe vehet.

Emlékezetes, Czeglédy ellen még 2019 februárjában emeltek vádat, a tárgyalás már akkor, júniusban elkezdődött, de az ügyvéd évekig sikeresen kibújt a felelősségre vonás alól, méghozzá a mentelmi jogra való hivatkozással. Később azért is csúszott a per megkezdése, mert a tárgyalás lefolytatására kijelölt törvényszék összes bírája elfogultságot jelentett be. Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő rendszeresen azt hangoztatja, Czeglédy időhúzása „trükkök százaival” minden bizonnyal bevonul majd a magyar kriminalisztika történetébe.

Kapcsolódó írásaink