Belföld

Életveszélyes Karácsony kerékpársávja

„Budapestnek olyan vezetésre lenne szüksége, amely mindig a fővárosiak érdekében dolgozik”

Nem értik a budapestiek, miért áll elő Karácsony Gergely főpolgármester nap mint nap abszurd ötletekkel.

Életveszélyes Karácsony kerékpársávja
Újabb formabontó ötlet a baloldaltól: virágágyás helyett aszfalt és biciklisáv
Fotó: MH/Purger Tamás

Amint arról lapunk több alkalommal is beszámolt, a fővárosiak kezét egyre inkább elengedő, most épp a baloldali kormányfőjelöltségre hajtó városvezető teljesen indokolatlan módon leaszfaltoztatta a Clark Ádám téri ikonikus virágágyást. A felháborodást követően jelezte, ideiglenes „megoldásról” van szó, az aszfaltozás amúgy ötmilliárd forinttal drágábban felújítandó Lánchíd-projekt része.

A főváros most hétvégén azonban ennél is tovább ment: a friss aszfaltágyás kerékpársávokat kapott. Sajtóbeszámolók szerint a sárga csíkok felfestése nem nyerte el a biciklisták tetszését, többen – érthető okokból – veszélyesnek titulálták Gyurcsány Ferenc emberének legújabb látszatzöldítését. A döntésnek köszönhetően a kerékpárosokat olyan helyen eresztik be az autósok közé, ahol eleve torlódásokra kell majd számítani (a Lánchidat holnap zárják le – a szerk.), közvetlenül a biciklisáv mellett munkagépek fognak dolgozni.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára korábban úgy fogalmazott: Karácsony „ötletszerűen” locsolja a sárga festéket a fővárosban, ami nemcsak dugókat okoz, hanem veszélyes is. A fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője, Láng Zsolt hétfői videóüzenetében leszögezte: „Budapestnek olyan vezetésre lenne szüksége, amely mindennap a fővárosiak érdekében dolgozik. Mi azonban azt látjuk 2019 óta, hogy Karácsony Gergely és csapata mindent csinál, csak nem Budapest mindennapjai­val foglalkozik.”

Mint fogalmazott, a városvezetőt saját politikai karrierjének építése köti le, a város üzemeltetése napi szinten okoz problémát a baloldalnak. „Budapestet a közlekedési káosz, néhány új és értelmezhetetlen biciklisáv felfestése, leszerelt hulladékgyűjtők, le nem vágott gaz és ezzel együtt vicces táblácskák, zöld parkjainkban pedig értelmezhetetlen rovarhotelek jellemzik – folytatta a politikus, hangsúlyozva: – a fővárosiak több milliárd forinttól estek el az elbaltázott közbeszerzések miatt, de kormányellenes plakátkampányra, tanácsadókra, haverok megbízására mindig akad néhány százmillió a városvezetésnél.”

Kapcsolódó írásaink