Belföld

A Ficsak üdvözli a családokat érintő szja visszatérítés lehetőségét

A Fiatal Családosok Klubja, már alapítása óta – a társadalom iránti elkötelezettsége szellemében – a magyar családok boldogulása, életük könnyebbé tétele, a fiatalok gyermekvállalási hajlandóságának fokozása érdekében cselekszik. Természetes tehát, hogy örömükre szolgál és őszintén támogatják az olyan kezdeményezéseket, amelyek a saját értékrendjükkel azonosak, olvasható a Ficsak hétfői, lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A Ficsak üdvözli a családokat érintő szja visszatérítés lehetőségét
Az újabb mérföldkő jól illeszkedik az elmúlt esztendőkben már elfogadott családbarát kormányzati intézkedések sorába
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A kormány legújabb intézkedése szerint 2022 elején a gyereket nevelők visszakapják a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat. Ez mintegy 1,1 millió családot és 1,5 millió keresőt érint, ugyanis egy családon belül mindkét szülő visszakaphatja a már befizetett adót, emlékeztet a Ficsak.

„Országos szervezetünk számára örömteli az újabb mérföldkő, amely jól illeszkedik az elmúlt esztendőkben már elfogadott családbarát kormányzati intézkedések sorába“ – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója.

A legújabb bejelentés szerint minden, gyereket nevelő és szja-t fizetőnek jár az egyszeri visszatérítés, a dolgozó jövedelmi helyzetétől függően. Ez az intézkedés maximum 800 ezer forintot jelent egy kereső esetén, két főnél ez az összeg elérheti az 1,6 millió forintot.

Magyarország kormánya már 5 éve azon dolgozik, hogy egy komplex otthonteremtési programot valósítson meg, mely minden gyermeket váró vagy nevelő családnak segítséget nyújt nagyvárosokban és falvakban egyaránt. A legalább egy gyermeket vállalók - vagy nevelők több támogatást is igénybe vehetnek. Ilyen például az Otthon felújítási program, a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK), az Áfacsökkentés, az Áfa visszaigénylés, a Babaváró támogatás, valamint a Jelzáloghitel elengedés.

A kormány családpolitikai intézkedései példaértékűek, sehol a világon nincs még egy ilyen sokrétű, rugalmas és célzott támogatási rendszer. A Fiatal Családosok Klubja üdvözli a kormány legújabb intézkedését, mely gondoskodik a magyar családokról és szolgálja azok gyarapodását, zárul a közlemény.

Kapcsolódó írásaink