Belföld

Szabályoznák a felvilágosítást tartók körét

Pedofilellenes törvény

Az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatásának és a homoszexualitásnak a népszerűsítésére – áll abban a módosítócsomagban, amelyet tegnap fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a pedofilokkal szembeni törvényjavaslathoz.

Szabályoznák a felvilágosítást tartók körét
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A tervezet szerint a gyermekeknek szexuális felvilágosító foglalkozásokat – az intézmény pedagógusain kívül – csak olyan személyek, szervezetek tarthatnak, amelyek szerepelnek egy hivatalos, folyamatosan frissülő nyilvántartásban. Ezzel a megkérdőjelezhető szakmai hitelességű és több esetben a speciális szexuális irányultság képviseletére létrehozott szervezetek működését szabályoznák.

Egy másik módosítás kimondja: az állam gyermekvédelmi rendszerben is védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát. Azt is rögzíti, hogy a 18 év alattiak számára tilos elérhetővé tenni pornográf vagy olyan tartalmakat, amik a születési nem megváltoztatását, az annak megfelelő önazonosságtól való eltérést vagy a homoszexualitást népszerűsítik.

Kapcsolódó írásaink