Belföld

Levélben köszöntötte Orbán Viktor a pedagógusokat

Orbán Viktor miniszterelnök levélben mondott köszönetet a magyar pedagógusoknak az egész éves munkájukért - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap.

Levélben köszöntötte Orbán Viktor a pedagógusokat
Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: Facebook

Pedagógusnap alkalmából a kormányfő azt írta: amikor 2020 márciusában a koronavírus-járvány elérte hazánkat, még nem tudtuk pontosan, milyen nehézségek előtt állunk, de hamar fel kellett ismernünk, hogy a járvány elleni védekezés nemcsak az egészségügy, hanem az oktatási rendszer gyors átállítását is szükségessé teszi.

Orbán Viktor értékelése szerint a nehezített körülmények ellenére a pedagógusok, valamint a nevelést és oktatást segítő dolgozók is példamutató munkát végeztek a vírus elleni küzdelemmel járó kényelmetlenségek és veszélyek dacára is.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, a mögöttünk lévő közel másfél év arról is tanúbizonyságot tett, hogy a pedagógusok a jövő nemzedékének eredményes oktatása érdekében gyorsan és eredményesen alkalmazkodtak a változó körülményekhez. Köszönetet mondott azért, hogy az oktatók, nevelők nagy találékonysággal helyettesítették a személyes jelenléten alapuló munkát, így a tantermen kívüli, digitális munkarend idején a gyermekek számára nemcsak a tanórákon elsajátítható tudást sikerült átadniuk, hanem a lehetséges mértékben a személyiségfejlődésükhöz szükséges nevelési folyamatokat is kézben tartották.

Orbán Viktor levelében tájékoztatást ad arról, hogy a munkakörülmények javítása érdekében a kormány folytatja a megkezdett fejlesztéseket, melyek a járvány időszakában az oktatáshoz hasonlóan egyetlen napra sem álltak le, és mindent elkövetnek, hogy a pedagógusok munkájának megbecsültsége tovább növekedjen.

A KDNP tiszteleg a pedagógusok előtt

A Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője által jegyzett közleményben az írták: „sokszor magától értetődőnek vesszük”, hogy a pedagógusok mindennapos helytállással oktatják és nevelik az intézményekben tanuló gyermekeket.

„Mérhetetlen felelősség nyugszik ugyanakkor a vállukon” - tették hozzá. Egy pedagógus nemcsak a tudását adja át a jövő generációinak, de személyiségével értékeket közvetít, és alapvető készségekkel vértezi fel a fiatalokat. Hangsúlyozták: a nemzet jövője „gyermekeink kezében van”, ezért nevelésüknek kiemelt a jelentősége.

Kitértek arra, hogy az elmúlt időszak eddig ismeretlen próbatétel elé állította a pedagógusokat is. A koronavírus-járvány az élet sok területén éreztette hatását, ami újraírta a gyermekek hétköznapjait is. Fontos kihívás volt biztosítani, hogy a fiatalok ilyen rendkívüli helyzetben is megfelelő körülmények között fejlődhessenek. Az online oktatás bevezetése ezért gyors és hatékony alkalmazkodást kívánt.

Úgy fogalmaztak: büszkék lehetünk pedagógusainkra, hiszen „ebben az emberpróbáló helyzetben kifogástalan szaktudásról tettek tanúbizonyságot, saját példájukkal erősítették és segítették át a diákokat ezen a kihívásokkal teli időszakon”.

A KDNP köszönetet mondott a pedagógusok helytállásáért, kiemelve, az elismerés nemcsak pedagógusnapon, hanem az év minden napján megilleti őket áldozatos munkájukat.

Kapcsolódó írásaink