Belföld

Új funkciókat kap a védettséget igazoló applikáció

Nyárra elkészül a digitális védettségi igazolvány újabb fejlesztése. Az applikáció folyamatosan frissülni fog, hogy újabb funkciókkal segítse a felhasználókat.

Új funkciókat kap a védettséget igazoló applikáció
Nyárra elkészül a digitális védettségi igazolvány újabb fejlesztése
Fotó: MH

A digitális védettségi igazolvány továbbfejlesztése folyamatban van. Június közepére készülhet el az az új funkció, amellyel leolvashatóvá válik, hogy az applikáció használója mikor kapta meg a második oltását. Hamarosan az is leolvasható lesz az alkalmazásról, hogy milyen típusú koronavírus elleni vakcinát kapott a felhasználó.

Mindez annak fényében különösen érdekes, hogy az EU-s védettségi igazolvány bevezetésének időpontja még nem mindig nem került nyilvánosságra, így a koronavírus elleni védekezés tekintetében, a beadott oltások aránya mellett hazánk már az adminisztratív intézkedések terén is lehagyta Európát.

A Google Play áruházban „EESZT alkalmazás” néven, az App Store-ban pedig „EESZT Lakossagi” néven érhető el az applikáció.

Az alkalmazás közvetlenül kapcsolódik az oltóorvosok által használt informatikai rendszerhez, az EESZT-hez, így már az első védőoltás rögzítése után azonnal jelzi a beoltottságot. A program egyértelműen jelzi az oltás hiányát is.

A mobilalkalmazás az oltás tényét igazolja, tehát a vírusfertőzésen való átesettség bizonyításához továbbra is a védettségi igazolvány szükséges.

Kapcsolódó írásaink