Belföld

Jakab Péter nemcsak provokál, kunyerál is

Újabb adománygyűjtés

Adományokból finanszírozná provokációit Jakab Péter. A Jobbik elnöke, frakcióvezetője három éve abból kíván politikai tőkét kovácsolni, hogy az Országgyűlés plenáris ülésein kocsmai stílusban szólal fel.

Volt alkalom, amikor a magát nép gyermekének beállító politikus performanszokkal is megzavarta a parlamenti munkát, azonban sem mondatai, sem pedig az ülésterembe becsempészett krumplis zsákok, piros lapok nem felelnek meg a Házszabályban szereplő pontoknak.

Erre többször is felhívta a baloldali politikus figyelmét Kövér László, ám ez Jakabot láthatóan nem zavarja, nem véletlen tehát, hogy az Országgyűlés elnökének az elmúlt időszakban sorozatban második alkalommal kellett elvennie a szót a frakcióvezetőtől, aki ismételten sértegette képviselőtársait, bírálta az ülésvezetést. Ezen túl a házelnök közel tízmillió forintra büntette a provokáló képviselőt, amire – Hadházy Ákostól átvéve a receptet – Jakab adománygyűjtésbe kezdett.

Oldalán jelezte, ezidáig hárommillió forint folyt már be az erre létrehozott számlájára, azonban az adományozók nevét csak akkor tudhatjuk meg, ha az adott év folyamán ötszázezer forintot meghaladó összeget utaltak át. Kiemelendő, a Jobbik elnöke úgy gyűjt adományokat, hogy közel hatmillió forint juttatás jár neki havonta.

Kapcsolódó írásaink