Belföld

„Ha a baloldalon múlt volna, nem lettek volna béremelések”

A baloldal kormányzása alatt csődközeli állapotba juttatta az országot, a béremelések helyett azok befagyasztására volt gondjuk - mondta pénteki videónyilatkozatában Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője.

„Ha a baloldalon múlt volna, nem lettek volna béremelések”
Gyurcsányékat nem érdekelte az egészségügyi, a szociális, a közszolgálati dolgozók és a pedagógusok sorsa sem
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Gyurcsányék megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták az egészségügyi dolgozókat, ezzel kiszámíthatatlanná tették a megélhetésüket - emlékeztetett a kormánypárti politikus. Hozzátette: az oktatásból is kivonták a pénzt, a pedagógusoktól elvettek egy havi bért, ráadásul több ezer pedagógust tettek utcára.

A baloldalt nem érdekelte az egészségügyi, a szociális, a közszolgálati dolgozók és a pedagógusok sorsa sem. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP-t érdekli a magyar emberek sorsa - hangsúlyozta Zsigó Róbert.

A Fidesz szóvivője emlékeztetett: az ápolók fizetése három kormányzati ciklus eredményeként csaknem háromszorosára emelkedik, és az orvosok is soha nem látott béremelésben részesülnek.

A pedagógusok fizetését ötven, majd további tíz százalékkal emelték, és az elmúlt években a szociális dolgozók bére is nőtt. Ha a baloldali pártokon múlott volna, nem lett volna béremelés. A jövő évi költségvetés biztosítja, hogy 2022-ben is folytatódhassanak Magyarországon a béremelések - zárta nyilatkozatát Zsigó Róbert.

Kapcsolódó írásaink