Belföld

Túlkínálat van a vakcinákból

Az oltásra regisztráltak válogathatnak az időpontok közül, olyan sok elérhető vakcina van jelen pillanatban Magyarországon.

Túlkínálat van a vakcinákból
Egy fiatal megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Nem csupán Sinopharm, Szputnyik V és AstraZeneca oltóanyagokra, de Pfizer-vakcinázásra is lehet időpontot foglalniuk az oltásra regisztráltaknak az eeszt.gov.hu oldalon.

Információink szerint a legutóbbi merítésből negyvenezer adag Pfizer oltóanyag maradt meg, az oltakozók nem tartottak rá igényt, így azok, akik csak ezzel a vakcinával szeretnének oltakozni is megtehetik. Látható, hogy már nem csupán a vakcinák, de az oltási időpontok közül is szabadon válogathatnak és válogatnak is a magyarok.

Kedden 334 620 adag Pfizer-oltóanyag érkezett Magyarországra, az ebből első körös oltásra fordítható vakcinákról hamarosan újabb tájékoztatást ad majd a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Kapcsolódó írásaink