Belföld

Volner Párt: Karácsony eladósítaná Magyarországot

Karácsony Gergely főpolgármester eladósítaná Magyarországot azzal, hogy igényelné az Európai Unió helyreállítási alapjának kölcsönként felvehető 3384 milliárd forintos részét - jelentette ki a Volner Párt elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ezzel a főpolgármester több mint 85 százalékra növelné a GDP-arányos államadósságot, ami az ország rosszabb hitelbesorolását, az államot terhelő kamatok emelkedését okozná, egyben többletadóterheket róna minden állampolgárra - közölte Volner János.

Ráadásul a pénz nagy részét nem az unió által megkövetelt digitális átállásra, hanem „populista intézkedésekre” költené - tette hozzá.

A politikus, független parlamenti képviselő úgy vélekedett, hogy Karácsony Gergely „Gyurcsány Ferenc DK-elnök kottájából játszik”, amikor - Gyurcsány Ferenchez hasonlóan - el akarja adósítani az országot.

Ráadásul a „főnök asszonynak”, Dobrev Klárának a programját követné. Ugyanis Dobrev Klára „ingyen gázt, ingyen villanyt, ingyen vizet” ígér, és egyszeri 150 ezer forintos juttatást a nyugdíjasoknak. Vagyis így akarja megvásárolni a nyugdíjasok szavazatait - fűzte hozzá.

A Volner Párt elítéli Karácsony Gergely államadósság-növelési kísérletét. Az állam kasszájával ugyanis felelősen kell bánni, és nem lehet a pénztárból mindent populista célokra elkölteni - mondta Volner János.

Kapcsolódó írásaink