Belföld

Magunk is ellenőrizhetjük védettségi kártyánkat

Oltásdömping

Augusztusig csak védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni a szolgáltatásokat – közölte Szentkirályi Alexandra a Kossuth rádió pénteki műsorában.

A kormányszóvivő türelmet kért azoktól, akik eddig esetleg nem kapták meg az okmányt. „Természetes dolog, hogy miután megkapjuk az oltást, tíz nap után már nagyon várjuk, hogy megérkezzen a plasztikkártya, de tudni kell, hogy emögött óriási logisztikai, szervezési hadművelet van. Több ezer ember dolgozik azon, hogy megkapjuk a kártyákat” – tette hozzá Szentkirályi Alexandra.

Emlékeztetett, hogy Magyarországon négy hét alatt kétmillió első oltást tudtak beadni, míg Európa más országaiban még nem a védettség igazolása az elsődleges kérdés, hanem az, hogy az emberek egyáltalán mikor kapnak oltást. A kormányszóvivő jelezte, hogy az EESZT-rendszerben tudjuk ellenőrizni, jól rögzítették-e az adatainkat, emellett a Magyarország.hu oldalon is lehet bejelentést tenni, sőt a kormányablakokban már időpontkérés nélkül is lehet intézkedni a védettségi igazolványok ügyében.

Kapcsolódó írásaink