Belföld

A kormányfő sok sikert kívánt az érettségizőknek

Orbán Viktor miniszterelnök sok sikert kívánt az érettségizőknek. A kormányfő egykori iskolája mellől jelentkezett be.

A kormányfő sok sikert kívánt az érettségizőknek
Orbán Viktor miniszterelnök egykori iskolája mellől küldött videóüzenetet a próbatétel előtt álló diákoknak
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta: tudja, hogy a mostani érettségi sokkal nehezebb, mert nem volt személyes felkészülési lehetőség, digitális oktatás volt.

A kormányfő - a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium előtt állva, ahol ő maga érettségizett - sok sikert kívánt az érettségizőknek, hozzátéve: minden tanulásra fordított óra, minden gondolat, minden tétel, amit megtanultak, biztosan eszükbe fog jutni az érettségizőknek, és szép emlékként marad meg a vizsga.

Objektum doboz

Orbán Viktor úgy fogalmazott: amikor elmegy a gimnázium épülete mellett, mindig egy kicsit elérzékenyül, mert hálával gondol tanáraira, „akik megpróbáltak embert faragni” belőle.

Hétfőn reggel - a járványügyi szabályok betartásával - kezdődnek meg országszerte az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten 71 ezren, emelt szinten mintegy kétezren adnak számot tudásukról.

Novák Katalin saját érettségi bizonyítványát megmutatva kívánt sok sikert az idén vizsgázóknak. 

Objektum doboz


Novák Katalin megmutatta érettségi bizonyítványát

A családokért felelős tárca nélküli miniszter saját érettségi bizonyítványát megmutatva kívánt sok sikert az idén vizsgázóknak.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink