Belföld

„Édesanyánk szeretete meghatározó élménye és alapja egész életünknek”

Anyák napja az egyik legkedvesebb ünnepünk, hiszen édesanyánk szeretete meghatározó élménye és alapja egész életünknek. A bizalom, a hála, a megbocsájtás, a figyelmesség, az önzetlenség képessége mind ebből az első kapcsolatból erednek - írta vasárnapi, anyák napja alkalmából kiadott közleményében Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

„Édesanyánk szeretete meghatározó élménye és alapja egész életünknek”
Az anyák gyermekekért érzett felelőssége és odaadása alapjaiban határozza meg társadalmunkat
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A kereszténydemokrata politikus kiemelte: az anyák gyermekekért érzett felelőssége és odaadása alapjaiban határozza meg társadalmunkat, legalapvetőbb közösségeinket: családjainkat.

Simicskó István aláhúzta: világszinten is egyedülálló az a magyar kormányzati erőfeszítés, ahogy a családokat támogatják.

Az első házasok kedvezménye, az otthonteremtést segítő CSOK és a babaváró hitel mellett legújabban a csecsemőgondozási díj megemelése is azt a célt szolgálja, hogy a gyermeket vállalók kiszámítható körülmények között éljenek.

„Nekünk politikusoknak az a dolgunk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a magyar családok jövője és kilátása minél gondtalanabb legyen. Segítsük ezt a valódi szeretetközösséget, a szülőket, s különösen az édesanyákat” - fogalmazott a KDNP frakcióvezetője.

Hozzátette: egész társadalmunk érdeke, hogy a felnövekvő nemzedék jól működő, érzelmileg kiegyensúlyozott, boldog családokban nőjön fel. Ennek alapjai az édesanyák, akiknek az életünket köszönhetjük, és akiknek odaadó szeretetéért nem tudunk elégszer köszönetet mondani.

„Most, a világjárvány kapcsán is megtapasztalhattuk, hogy a nagymamák, édesanyák családban és a munkahelyükön való helytállásáért nem lehetünk elég hálásak nekik!” - zárta közleményét Simicskó István.

Kapcsolódó írásaink