Belföld

Felelőtlen, aljas és cinikus a baloldal

Soltész Miklós: Elképesztő, de az ellenzék úgy gondolja, minél több a halott, minél rosszabb a járványhelyzet, annál több esélye van rá, hogy jövőre hatalomra kerüljön

A baloldal felelőtlen oltásellenességéről, a vakcináknak köszönhetően fokozatosan visszaszoruló járványról beszélt lapunknak Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke.

Felelőtlen, aljas és cinikus a baloldal
A magyar kormány következetesen védi a nemzet érdekeit – mondta az államtitkár
Fotó: MH

– A baloldal váltakozó hevességgel kérdőjelezi meg a vakcinák értékét, mi a véleménye erről?

– Elképesztő, de az elmúlt egy év megmutatta, hogy a baloldalra – a DK-tól a Jobbikig – még a bajban, járvány idején sem lehet számítani. Sőt! Felelőtlen és felháborító, amit művelnek. Nem az emberek élete, egészsége érdekli őket, csupán saját, remélt hatalmi pozícióik. Ahelyett, hogy segítenék a védekezést, folyamatosan támadják az egészségügyet és a kormányt. Félelmet keltenek az emberekben, másokat lebeszélnek az oltásról, vagy elbizonytalanítanak a keleti vakcinákkal kapcsolatban.

Ezzel hozzájárulnak sok ember súlyos megbetegedéséhez, sőt, halálához. Gyerekkorunkban is sok oltást kaptunk, amelyek sok betegségtől óvtak meg minket. Ma már sok magyar utazik egzotikus országokba, köztük egyébként sok baloldali politikus is. Teljesen természetes, hogy az ehhez szükséges védőoltásokat felveszik, s azok biztonságát, hatásosságát nem vonják kétségbe.

Ezzel szemben a keleti vakcinák ellen folyamatos a baloldali hergelés. Elképesztő, de ők úgy gondolják, minél több a halott, minél rosszabb a járványhelyzet, annál több esélyük van rá, hogy jövőre hatalomra kerüljenek. Hiteltelenségüket mutatja, hogy egyre többször buknak le, hiszen kiderül, hogy saját magukat azért beoltatják, sokszor éppen orosz vagy kínai vakcinával.

– Az új fertőzöttek száma alapján úgy tűnik, tetőzött a járvány. Mennyi szerepe lehet ebben az oltásoknak?

– A vakcina életet ment. Egyértelmű, hogy a járványt csak az oltás tudja megfékezni. A járványügy és a vakcinák kérdése nem olyan, mint a foci vagy a politika, hogy mindenki ért hozzá. A baloldali politika és média mégis ezt a látszatot próbálja kelteni. Felelőtlen, sőt, aljas és cinikus, amit művelnek. Istennek hála, olyan miniszterelnökünk van, akinek eszébe sem jutott a vakcinák ügyéből politikai kérdést csinálni, hanem folyamatosan meghallgatja a szakemberek véleményét. Bármit is harsog a hol függetlennek, hol elnyomottnak hazudott baloldali sajtó, az operatív törzs nem politikai alapon hoz döntéseket, hanem a járványügyi szakemberek felelős javaslatai alapján.

Belegondolni is rossz, mi lenne, ha most Gyurcsány, Karácsony vagy Jakab lenne hatalmon, hogy a kormányzás szót ne is említsem velük egy mondatban. Az biztos, hogy keleti vakcinák nélkül Magyarországon feleannyi ember lenne beoltva, és sajnos sokkal többen betegednének meg és halnának meg koronavírusban. Szerintem már a saját szavazóik is látják, hogy mit művel az oltásellenes baloldal. Minél nagyobb az átoltottság, annál hamarabb és annál kevesebb áldozattal leszünk túl a járványon.      

– Az unió több országában felvetődött, hogy keleti vakcinákra is szükség lenne. A magyarországi tapasztalat alapján érezhetik így?

– Jó reggelt kívánunk uniós barátainknak is! Komolyra fordítva: Orbán Viktor miniszterelnök jó érzékkel már tavaly felismerte, hogy a vakcinák ügyében is több lábon kell állni. A magyar kormány ezért már ősszel keleten is tárgyalni kezdett. Kaptunk is miatta hideget, meleget. Mára pedig ott tartunk, hogy ebben is a mi példánkat követik. Először bírálnak minket, majd azt csinálják, amit mi, akárcsak a migráció kérdésében.

Az elmúlt években sok országban rájöttek, hogy az európai migrációs politika vállalhatatlan, Magyarország pedig nem gonosz, csupán realista és felelősen gondolkodó, amikor lezárja határait és nem enged be tömegeket ellenőrizetlenül. Ahogy a migráció ügyében, úgy a vakcinákkal kapcsolatban is többen követni fogják a magyar példát. A magyar kormány következetesen védi nemzeti érdekeit, legyen szó biztonságról, gazdasági ügyekről vagy vakcinákról. A vakcina esetében nem az a fontos, hol gyártották, hanem, hogy biztonságos-e. Ezt pedig a szakemberek döntik el, nem az oltásellenes baloldal.

Áprilisban kiesett félmillió nyugati vakcina, a következő hetekben viszont több millió keleti érkezik. A kínai és orosz vakcináknak köszönhető, hogy Málta után Magyarországon van a legtöbb beoltott ember az Európai Unióban. A megfertőződés sajnos mindenkit fenyeget, de az oltásnak köszönhetően a súlyos szövődmények és a halál elkerülhető. Ezért fontos, hogy aki még nem regisztrált, tegye meg, és oltassa be magát!

Kapcsolódó írásaink