Belföld

Kétszáz üldözött szír család térhetett haza Magyarország segítségével

Köszönetét fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnöknek és a magyar népnek Szíriából Jean Abdo Arbach homszi érsek azért a támogatásért, melynek nyomán 200 menekült szír család térhetett vissza otthonába - tudatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

A szíriai egyházi méltóság felidézte levelében, hogy Homsz városában magyar segítséggel két keresztény ifjúsági központot és 200 lakást újíthattak fel, amelyek a Szíriában 2011 óta tomboló erőszak során semmisültek meg.

„Imádkozunk Önért és azért, hogy Magyarország egyre inkább stabil pajzsa legyen a világban az üldözött keresztény értékeknek” - írta Orbán Viktornak címzett levelében a homszi metropolita.

Havasi Bertalan elmondta: a homszi program megvalósítása során a helyi szakmai közreműködő partner a Magyar Máltai Szeretetszolgálat volt.

Magyarország a Hungary Helps Programon keresztül, az elmúlt közel négy évben, mintegy 100 ezer válságövezetben élő ember számára tette lehetővé a szülőföldön való megmaradást, vagy teremtette meg a migrációból történő visszatérés lehetőségét.

Kapcsolódó írásaink