Belföld

Orbán Viktor a reptéren felügyelte a vakcinák érkezését

450 000 vakcina érkezett, ezzel újabb 450 000 ember életét tudjuk megmenteni - írja Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor a reptéren felügyelte a vakcinák érkezését
Orbán Viktor miniszterelnök a vakcinát szállító repülőn
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A kormányfő a fotók tanúsága szerint a reptéren várta a kínai Sinopharm oltóanyagok érkezését.

„Regisztráljanak és oltassák be magukat” - buzdított bejegyzésében Orbán Viktor.

Objektum doboz

Ha a csütörtökön érkezett 450 ezer adag vakcinát a következő napokban sikerül beadni az embereknek, akkor Magyarország az átoltottságot tekintve továbbra is éllovas marad Európában - mondta Orbán Viktor a közösségi oldalán megosztott videóban.

Hozzátette ugyanakkor: nem más európai országokkal „futunk versenyt”, hanem a vírussal, mert nem más európai országokat „akarunk legyőzni”, hanem a vírust, hogy „minél több magyar ember életét megmenthessük”.

Objektum doboz

Magyarország teherszállító repülőgépe hozta az újabb Sinopharm-vakcinákat

Magyarország teherszállító repülőgépe hozta Budapestre az újabb 450 ezer adagot tartalmazó Sinopharm-vakcinaszállítmányt csütörtökön - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta: a tavaly tavaszi légihíd tapasztalatai alapján a kormány úgy döntött, hogy teherszállító repülőgépet vásárol, így az ország már nincs kiszolgáltatva a piaci körülményeknek.

„Mára Magyarország abba a helyzetbe került, hogy az állam rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a bajban, vészhelyzetben be tudjuk szerezni, ide tudjuk szállítani vagy elő tudjuk állítani a védekezéshez szükséges eszközöket” - hangsúlyozta.

Objektum doboz

A miniszter közlése szerint tavaly tavasszal világossá vált, hogy azok az országok tudják gyorsan és hatékonyan megvédeni magukat és a polgáraikat, amelyek ezekkel a stratégiai képességekkel rendelkeznek.

„A repülőgépnek sűrű hetei lesznek a következő időszakban is” - írta Szijjártó Péter.

Kapcsolódó írásaink