Belföld

Wintermantel: A BKK is adjon kedvezményeket az utasoknak!

Újpest korábbi polgármestere, a Fidesz választókerületi elnöke szerint „az lenne a normális”, ha a főváros tömegközlekedési cége, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is visszatérítené a fel nem használt jegyek és bérletek árát.

Wintermantel: A BKK is adjon kedvezményeket az utasoknak!
Wintermantel Zsolt: Mindenkinek ki kell vennie a részét a válság kezeléséből, de a főváros csak a markát tartja
Fotó: MH

Wintermantel Zsolt szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában azt mondta, míg a HÉV-en és a vonatokon óriási kedvezményeket adtak a korlátozások miatt, addig ez a fővárosi tömegközlekedési cégénél fel sem merült.

„Szerintem ez elsősorban nem anyagi, hanem szemléletbeli kérdés: hogyha egy fővárosi önkormányzat a saját polgárai, a saját lakosai érdekében jár el, akkor elsősorban - azt gondolom - az ő igényeiket kell figyelembe venni” - hangsúlyozta.

Hozzátette, másfél éve mást sem hall Karácsony Gergely főpolgármestertől és a városháza vezetőitől, hogy nincs pénz, ami „kezd egy kicsit unalmas lenni”.

Eközben pedig az látszik, hogy tanácsadókra van pénz, és a Lánchíd, valamint a 3-as metró felújítása is sokkal drágább lesz, mint arra Tarlós István, az előző főpolgármester idejében számítottak - emelte ki Wintermantel Zsolt.  

Kérdésre elmondta azt is, amikor mindenkinek ki kellene vennie a részét a válság kezeléséből, azt látja, hogy a fővárosi és sok kerületi önkormányzat is csak „tartja a markát”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom