Belföld

Bevett szokás lehetett a zsidózás az Indexben

Egy névtelen feladónak köszönhetően a PestiSrácok birtokába került egy levelezés, amely az Index.hu 2005-ös belső munkamegbeszéléseit tartalmazza. Az egyik körlevélben Uj Péter, a 444 mai, az Index akkori főszerkesztője ad feladatot kollégáinak.

Bevett szokás lehetett a zsidózás az Indexben
Uj Péter főszerkesztőségének idejéből került elő egy belső levelezés
Fotó: YouTube/HírTV

A szövegkörnyezetből kiderül, hogy a főszerkesztő nagy rajongója a Flash nevű punkzenekarnak, amely kifejezetten ocsmány dalszövegeiről ismert, és amelynek frontembere és énekese Barcs Miklós. A 2005-ös év nyarán három órára elhallgattatta az Országos Rádió- és Televízió Testület a Tilos Rádiót, amiért napközben tűzte adásba Barcs Miklós Képviselő funky című kiemelkedően trágár alkotását - írja a PestiSrácok.

Uj Pétert azonban felháboríthatta az ORTT „kegyetlen” döntése, ezért nyomatékosan beosztottjai figyelmébe ajánlotta Barcs Miklós az ORTT vezetőinek címzett válaszát, ami így szól:

Térdre nyilas pucsíttani,

Se..enbüntet fityma rabbi!

Tennap hallottam (m)értékadó judeopata körökben, hogy ez a sza.osku..a bácsfi dijána is kok zsidó, mint a szabóalby, se..enburgerrul maggyarosittott! zsidó nemzsidó, ba….ttronda gusztustalan csótány, 1 kiló kokóval se tunnám korpásongyalázni, még ha úgy pucsítana is, mint a szálasi akasztása közben ez a tény pediglen politikailag incorrect! (…)

Uj Péter ominózus levele az Index szerkesztőségének cenzúrázatlanul
Uj Péter ominózus levele az Index szerkesztőségének cenzúrázatlanul
Fotó: PestiSrácok

A cikket készítő újságíró telefonon megkereste Uj Pétert, aki azt mondta: nem emlékszik pontosan a levélre, de azt olyanoknak írta, akik őt ismerik és tudják, hogy „nagyon sok mindenből hajlamos viccet csinálni”. Ezek alapján könnyen gondolhatnánk, hogy az egykor Uj Péter vezette Index szerkesztőségében bevett szokás volt a zsidózás - írja a portál.

Uj Péter kőkemény zsidózó levelét követően két évvel később hosszú publicisztikában értekezett a Népszabadságban, hogy mennyire borzasztó hely Magyarország, tele antiszemitákkal, akiknek a kedvenc elfoglaltsága a zsidózás.

Kapcsolódó írásaink