Belföld

Magyarország úgy lehet a 21. század nyertese, ha hamar túljut a vírusválságon

Vakcinainfó

„Családom és jómagam is alig várjuk, hogy végre beoltsanak minket” – mondta lapunknak Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

Mint fogalmazott, egyik vakcinával szemben sincsenek ellenérzései, különösen annak fényében, hogy már mindegyiket több százezer, esetleg millió ember kapta meg. Horváth József utalt arra is, nemigen látott még olyan „öngyilkos” politikust, ki a saját népé­nek, ha tetszik adófizető állampolgárainak akart volna szándékosan rosszat.

Magyarország a múlt században inkább az árnyékos, mint a napos oldalon járt, viszont a 21. századnak csak akkor lehet a nyertese, ha a lehető leggyorsabban túljut a vírus okozta válsághelyzeten – fejtegette a biztonságpolitikai szakértő.

Szerinte teljesen természetes lesz, hogy a vendéglátóipar, a turizmus vagy a szolgáltatószektor bármelyik ágának vállalkozói azokat fogják majd részesíteni előnyben, akik már megkapták a vakcinát. Horváth József biztonságpolitikai szakértő hozzátette, egészen biztos, hogy az országok közötti mozgást is megnehezíti majd, ha valakinek nincsen oltása.

Kapcsolódó írásaink

„Elfogadom a magyar szakemberek véleményét”

ĀA társadalmi felelősségvállalás része, hogy az ember beoltatja magát, ennek jegyében alig várom, hogy családom összes tagja túl legyen az oltáson – mondta Ficzere Andrea, az Uzsoki Utcai Kórház főigazgatója