Belföld

Hiesz György újabb oltásmeséi

A gyöngyösi után Újbuda DK-s polgármestere, László Imre is jogosulatlanul oltatta be magát

Hiesz Györgynek, Gyöngyös magát jogosulatlanul beoltató polgármesterének le kell mondania – jelentette ki lapunknak Horváth László, a térség fideszes parlamenti képviselője.

Hiesz György újabb oltásmeséi
Horváth: Hiesz sorozatosan lebukik
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hiesz György, a magát jogosulatlanul beoltató baloldali gyöngyösi polgármester sorozatosan lebukik, tipikus felelősségelhárítást folytat, mindennap újabb mesékkel áll elő – mondta lapunknak Horváth László, a térség országgyűlési képviselője.

A fideszes politikus szerint önleleplező az, hogy csütörtökön például azzal állt elő, hogy harmincvalahány ember kapott a parádi idősotthonban történt oltakozás megmaradt vakcinájából, miért épp vele foglalkoznak. Azért – közölte Horváth –, mert Gyöngyösön polgármesterként ő a védelmi bizottság vezetője, tehát pontosan tudnia kellett a törvényes eljárásról. Éppen úgy, mint a háziorvosának is – tette hozzá –, aki nem hívta fel, mondja utólag Hiesz, csak ugyanúgy magával vitte a feleségét is az oltásra, ahogyan Hiesz György polgármester is.

Gyűlnek a tisztázásra váró kérdések – fogalmazott Horváth László –, és majd akkor fogunk igazán tisztán látni, ha befejeződik a Bugát Pál Kórházban a belső vizsgálat, s kiderül, ki volt az a kórházból, aki felhívta a város polgármesterét, ugyan gondolkodjon egy órát, aztán döntse el, hogy be akarja-e magát oltatni vagy sem. Éppen őt hívták – jegyezte meg a politikus –, aki még csak nem is regisztrált.

Horváth László szerint az történhetett, hogy a parádi idősotthon lakóinak a vakcinát beadó oltóorvos az úton visszafelé nyomban értesítette a gyöngyösi háziorvosokat. Akik éppenséggel szólhattak volna a település egyik díszpolgárának is, aki percekre lakik a kórháztól, 91 éves, súlyosan veszélyeztetett, ám nem szóltak – emlékeztetett Horváth. Megemlítette, a gyöngyösi kórházzal szemben található a helyi idősek otthona, amelynek fenntartója a kistérségi társulás, aminek viszont Hiesz György az elnöke. Hiesz az otthon lakóit cserben hagyta – jegyezte meg. Felhívta a figyelmet, hogy a magukat beoltó baloldali politikusok voltak azok, akik kiszervezték a gyöngyösi kórházat 2007-ben a Hospinvestnek.

A kórházak fenntartója ugyanis a megyei közgyűlés volt, annak elnöke Sós Tamás, a közgyűlés szocialista elnöke, az egészségügyi bizottságot Hiesz háziorvosa, a szocialista Lénárt András vezette, míg Hiesz a szocialista frakció vezetője volt. „Utcára tettek egy csomó embert a gyöngyösi kórházban, tönkretették az egészségügyet, 2011-ben úgy kellett visszakönyörögnünk orvosokat, hogy legyen egyáltalán ellátás a városban” – fogalmazott Horváth László.

A jogosulatlanul igénybe vett oltás miatt hivatali visszaélés gyanújával feljelentést tett Tényi István magánszemély Hiesz György ellen. Tényi elmondta, ha egy vezető politikus, egy polgármester így jár el, akkor nehezen várhatja el azt, hogy az állampolgárok törvénytisztelők legyenek. Nemcsak Gyöngyös, hanem Újbuda DK-s polgármestere, László Imre is soron kívül oltatta be magát a koronavírus ellen, pedig már régóta nem kórházigazgató, hanem politikus – írta közleményében tegnap a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, Novák Előd újbudai önkormányzati képviselő, aki feljelentést is tett.

Kapcsolódó írásaink